În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Concert dedicat primăverii sufletului creştin, la Iaşi
În Duminica a III-a din Postul Mare, la Biserica „Sfântul Nicolae“ - Socola din Iaşi a fost organizată prima ediţie a concertului „Primăvara sufletului creştin“. În faţa ieşenilor prezenţi au interpretat cântări religioase şi folclorice Corul „Spiridonia“, Corul „Mira“ şi Corul „Nicolaus“.
Biserica „Sfântul Nicolae“ - Socola din Iaşi a găzduit duminică, 23 martie 2014, o manifestare culturală dedicată primăverii sufletului creştin. Evenimentul, moderat de pr. Andrei Atudori, a adunat împreună iubitorii de muzică religioasă şi folclorică, care au petrecut aproape două ore în lăcaşul de închinăciune devenit neîncăpător. Concertul a fost deschis de Corul „Spiridonia“ al Bisericii „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, dirijat de Cristina Honciuc, şi a continuat prin cântările religioase şi folclorice interpretate de Corul „Mira“ al Bisericii „Sfântul Nicolae“ - Domnesc din Iaşi, dirijat de prof. Petronela Dârţu. În partea a doua a serii, în faţa celor prezenţi a venit Corul „Nicolaus“ al Bisericii „Sfântul Nicolae“ - Socola din Iaşi, dirijat de Ramona Ionela Brucăr şi coordonat de diac. prof. Mihai Ursache. Corul „Nicolaus“, care a împlinit cu acest prilej 12 ani de existenţă, a cântat şase compoziţii muzicale religioase şi două cântece folclorice. La final, pr. paroh Grigore Timoftescu a mulţumit celor trei coruri şi dirijorilor care s-au pregătit pentru concertul „Primăvara sufletului creştin“, amintind că iniţiativa organizării acestui eveniment a aparţinut părintelui Mihai Ursache de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare“ din Iaşi. În acelaşi timp, pr. Grigore Timoftescu a mărturisit că imediat după ce a fost trimis să ridice biserica de pe bulevardul Socola, şi-a dorit să înfiinţeze un cor care să ofere răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie. „De-a lungul celor 12 ani, dirijorii care au condus corul bisericii noastre au avut o contribuţie deosebită. Să ne ajute Dumnezeu să menţinem acest cor, care oferă răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie în toate duminicile de peste an“, a spus pr. Grigore Timoftescu. Diac. prof. Mihai Ursache a explicat că ideea organizării concertului a pornit din dorinţa de a aniversa Corul „Nicolaus“, fiind legat de sărbătoarea Bunei Vestiri. „Dorim ca în anii care urmează să organizăm un festival de muzică sacră corală, dedicat corurilor de parohie. În prezent, lipseşte un astfel de festival în Iaşi. Dorim să promovăm arta muzical-bisericească. De asemenea, dorim să aducem în faţa publicului ieşean muzica de factură populară. Acesta este şi motivul pentru care, în cadrul acestui concert, fiecare cor a interpretat două piese folclorice“, ne-a declarat părintele Mihai Ursache.