La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Copii şi părinţi, la cursurile catehetice din Nou Român
Parohia Nou Român, Protopopiatul Avrig, judeţul Sibiu, a răsplătit eforturile micuţilor care pe parcursul anului şcolar 2010 - 2011 au participat la cursurile catehetice organizate în cadrul proiectelor "Hristos împărtăşit copiilor" şi "Alege şcoala!".
La Parohia Nou Român se desfăşoară activităţi catehetice destinate celor mici începând din 2007, când s-a iniţiat "Ora de rugăciune şi învăţătură cu copiii". Reacţia copiilor şi a părinţilor a fost una favorabilă, întâlnirile având loc în fiecare sâmbătă după-amiază, la biserică sau la biroul parohial. Prima parte a programului a fost reprezentată de citirea de către copii a rugăciunii de seară, a doua parte a constat în efectuarea unei scurte explicări a textului Evangheliei de a doua zi, iar a treia parte a fost reprezentată de activităţile practice precum poezii, cântece, pilde şi povestiri şi discuţii libere. Din 2009, când au fost puse la dispoziţia preoţilor din Arhiepiscopia Sibiului ghidurile catehetice "Hristos împărtăşit copiilor", întâlnirile de sâmbătă seara de la Nou Român au urmat calea sau "metodul" propus de acestea. Între 2009 şi 2010 au fost parcurse toate temele, însă, ţinând cont de faptul că au fost prezenţi copii de vârste diferite, de la clasa I până la clasa a VIII-a, accentul s-a pus mai ales pe partea biblică şi istorică a temelor. Prin urmare, în anul catehetic 2010-2011 s-au aprofundat mai ales aspectele morale şi liturgice ale lecţiilor respective. La orele de învăţătură au participat elevii din sat, însă, nu de puţine ori, acestora li s-au adăugat frăţiori mai mici sau mai mari, sau chiar alţi elevi care, la sfârşit de săptămână, au poposit în Nou Român la rude sau bunici. Premierea copiilor Duminică, 10 iulie, după Sfinta Liturghie, au fost premiaţi 26 de copii, printre aceştia numărându-se şi elevi din Sibiu şi Victoria, dar şi patru preşcolari. După ce au susţinut un frumos program de poezii, răsplătit cu vii aplauze, copiii au primit diplome, cărţi cu conţinut religios şi şcolar, precum şi iconiţe. În încheiere, s-au adus mulţumiri copiilor şi părinţilor pentru implicare şi s-a exprimat speranţa ca, în toamnă, cursurile să fie reluate într-o locaţie nouă, o sală ce va fi amenajată în clădirea vechii şcoli din localitate şi care va purta numele "Centrul parohial pentru copii şi tineret".