Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a săvârşit sâmbătă, 21 iunie, Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea
Corul „Symbol” la Biserica „Sfânta Vineri”-Drumul Taberei
Biserica „Sfânta Vineri”-Drumul Taberei din București a fost, duminică seară, 18 mai 2025, gazda unui concert de excepție susținut de Corul de copii și tineret „Symbol - Jean Lupu” al Patriarhiei Române, condus de conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian. Programul evenimentului s-a înscris în proiectul intitulat „Pe cărarea Domnului”, dedicat Centenarului Patriarhiei Române și sărbătoririi a 35 de ani de activitate a Corului „Symbol”.
Repertoriul a inclus lucrări religioase și laice de inspirație folclorică, îmbinate cu poezie. Evenimentul l-a avut ca invitat special pe actorul Silviu Biriș.
„Astăzi am avut bucuria de a susține două concerte speciale alături de Corul de copii și tineret «Symbol - Jean Lupu» al Patriarhiei Române. La prânz am fost prezenți la Biserica «Sfinții Ioachim și Ana» din Vărteju, Măgurele, iar în această seară ne bucurăm că putem fi la Biserica «Sfânta Vineri»-Drumul Taberei. Ambele evenimente fac parte din proiectul «Pe cărarea Domnului», inițiat cu prilejul Anului omagial dedicat Centenarului Patriarhiei Române și sărbătoririi a 35 de ani de activitate a corului nostru. Prin acest proiect ne dorim să aducem muzica religioasă și cea românească de inspirație folclorică mai aproape de sufletele oamenilor. Repertoriul nu s-a limitat doar la lucrări religioase, ci a reflectat și legătura profundă dintre tradiția bizantină și folclorul autentic românesc. Mulțumim din inimă părintelui paroh Iustin Manta pentru primirea caldă, sprijinul acordat și deschiderea de a găzdui acest moment de comuniune prin muzică și credință”, a spus Luminița Guțanu Stoian, dirijoarea corului de copii și tineret.
La finalul concertului, părintele inspector eparhial Iustin Manta, parohul Bisericii „Sfânta Vineri”-Drumul Taberei, a subliniat rolul esențial al muzicii în Biserică: „Muzica este un mod profund prin care omul poate vorbi cu Dumnezeu. Ea nu este doar artă, ci și rugăciune, un limbaj universal al sufletului care unește cerul cu pământul. Aceasta transmite bucurie sufletească, aduce lumină în inimile credincioșilor și deschide o cale directă spre comuniune și adâncirea legăturii cu Dumnezeu. Fiecare piesă interpretată de tinerii coriști a fost trăită cu emoție, oferind celor prezenți o seară de înălțare spirituală, dar și de reflecție asupra valorilor credinței și identității noastre românești. Prin asemenea inițiative, Biserica devine nu doar un loc al rugăciunii, ci și un spațiu viu al culturii și educației spirituale, în care tinerii pot crește în armonie cu valorile autentice ale neamului”.