Numeroși credincioși din Caransebeș au venit la Catedrala Episcopală din municipiu pentru a se ruga la Sfânta Liturghie în ziua praznicului Nașterii Domnului, săvârșită de Preasfințitul Părinte Lucian,
„Credinţa puternică ne arată calea spre Împărăţia cerurilor“
Duminică, 2 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost prezent în Parohia „Sfinţii Arhangheli“ - Marginea I, păstorită de pr. paroh Vasile Vartic. Credincioşii l-au întâmpinat pe ierarh cu flori, pâine şi sare, fiind îmbrăcaţi în frumoasele costume populare specifice zonei. IPS Părinte Pimen a oficiat în parohia bucovineană slujba de sfinţire a unei case praznicale, precum şi Sfânta Liturghie.
După slujba de sfinţire a casei praznicale, IPS Părinte Pimen, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli“, care a devenit neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor prezenţi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.
„Nu avem aici cetate stătătoare; pe cea viitoare, pe cea veşnică trebuie să o căutăm. Viaţa trupească se sfârşeşte la marginea mormântului, însă viaţa sufletească continuă dincolo de ceea ce vedem noi şi fiecare va merge în locul pe care şi l-a pregătit încă din această lume. Credinţa puternică şi dragostea nefăţarnică faţă de «fraţii cei mici» ai Mântuitorului Hristos, adică semenii noştri, precum şi toate celelalte virtuţi ne arată calea spre Împărăţia cerurilor“, le-a spus IPS Pimen credincioşilor mărgineni în cuvântul de învăţătură.
Ziua de bucurie a fost încheiată cu o agapă creştină, oferită de comitetul parohial din Parohia Marginea I, atât pentru localnici, cât şi pentru închinătorii veniţi din alte localităţi ale judeţului.
Comunitatea ortodoxă din Marginea numără trei biserici şi o mănăstire de maici. Între aceste locaşuri de cult, Biserica „Sfinţii Arhangheli“ este considerată biserica-mamă a comunităţii; ea datează din anul 1840 şi a fost ridicată din piatră, în locul unui alt locaş liturgic, construit din stejar, încă din anul 1754. Pentru că devenise prea mică pentru nevoile comunităţii aflate în continuă creştere, bisericuţa de stejar a fost demontată şi dăruită unei parohii mai mici, iar în locul ei a fost ridicată actuala biserică.