În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Crosul pentru viață a reunit sute de copii și părinți în Capitală
A șaptea ediție a „Crosului pentru viață”, competiţie sportivă organizată de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă” în colaborare cu Pegas Triatlon Club, a reușit să adune anul acesta, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” din București, 300 de participanți. Persoanele care prețuiesc sănătatea și sunt pasionate de mișcare au alergat sâmbătă, 19 martie, pe mai multe trasee pentru susținerea unei cauze caritabile. Fondurile colectate pentru organizarea evenimentului vor fi donate unor centre de consiliere pentru părinți și copii.
Competiția a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 19 martie 2022, și s-a înscris în seria de manifestări specifice lunii martie, cunoscută și ca luna pentru viață. Adulții au ales să alerge pe trasee de aproximativ 11, respectiv 3 km, în timp ce crosul copiilor a cuprins mai multe trasee stabilite în funcție de vârsta celor mici. Alături de participanți s-au aflat, ca întotdeauna, și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, care le-au oferit alergătorilor apă, băuturi calde, fructe și dulciuri.
Tudor Buțu, organizatorul evenimentului, ne-a vorbit despre bucuria reluării acestei frumoase tradiții după o pauză de doi ani, dar și despre entuziasmul de care toți participanții au dat dovadă: „Este o mare bucurie pentru noi să vedem că, deși a trecut o perioadă grea, oamenii au continuat să se antreneze și au venit cu entuziasm la «Crosul pentru viață» într-un număr mare, pe care l-am anticipat. Este un eveniment din calendarul manifestărilor dedicate lunii pentru viață, care anunță și pregătește «Marșul pentru viață», care va avea loc peste o săptămână. Astăzi au luat parte la această competiție 150 de adulți și 150 de copii. M-am bucurat să văd părinți care și-au adus aici copiii sau care îi încurajează, în general, să iasă în natură, să facă mișcare și să se bucure de întâlnirea cu cei de vârsta lor. Adulții au ales între două probe, alergând 3 sau 11 km în jurul lacului din Parcul IOR. Copiii au alergat pe distanțe variind între 200 și 800 m, în funcție de vârsta lor. Tinerii mai mari de 14 ani au alergat pe traseul de 3 km”.
Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a vorbit despre implicarea și sprijinul oferit de aceștia în cadrul evenimentului caritabil desfășurat în parcul bucureștean: „Am sprijinit lupta pentru viață, pe femeile aflate în criză de sarcină, precum și lupta împotriva avortului. Considerăm că fiecare suflet trebuie să se nască și să se bucure de ceea ce i-a lăsat Dumnezeu, de tot ceea ce este frumos pe pământ. Din acest motiv, susținem orice inițiativă care vine în sprijinul vieții”.
„Ne aflăm la a șaptea ediție a «Crosului pentru viață», competiție premergătoare «Marșului pentru viață», care este evenimentul principal al lunii martie. Am remarcat entuziasmul tuturor celor care au venit astăzi aici, identic pentru fiecare vârstă, și ne bucurăm că am putut organiza evenimentul în format fizic, după doi ani de pauză. Participanții s-au bucurat de mișcare și de interacțiunea cu ceilalți, contribuind totodată la această cauză caritabilă”, a adăugat Valentina Doliș, președintele Asociației „Studenți pentru viață” București.
La finalul competiției, Cătălin Stepa a susținut un concert de muzică folk, care a fost urmat de festivitatea de premiere. Toți participanții au primit medalii personalizate, realizate din ceramică de un meșter popular de Horezu. Fondurile colectate în urma organizării crosului vor fi donate Centrului de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Ȋmpărăteasa”, în scopul derulării campaniei „Sprijin pentru femeile și familiile aflate ȋn situație de criză”, precum și Centrului de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena” din București.