Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Cursuri de informatică pentru elevi şi studenţi
Studenţii informaticieni ieşeni, coordonaţi de profesori în domeniu de la Facultatea de Informatică, vor pregăti gratuit elevi şi studenţi în domenii precum design grafic, dezvoltare web, dezvoltare de aplicaţii mobile pentru Android şi managementul proiectelor în IT.
Asociaţia Studenţilor Informaticieni Ieşeni (ASII) derulează un nou proiect adresat elevilor şi studenţilor pasionaţi de IT, "FII Practic", realizat în colaborare cu Facultatea de Informatică de la Universitatea "Al. I. Cuza" Iaşi. În cadrul proiectului, aflat la prima ediţie, se vor constitui şase sesiuni de traininguri, susţinute de voluntari ASII cu experienţă în cele patru domenii propuse pentru fundamentarea cunoştinţelor participanţilor: design grafic, dezvoltare web, dezvoltare de aplicaţii mobile pentru Android şi managementul proiectelor în IT. "De asemenea, pentru a adăuga un plus la nivelul cunoştinţelor livrate, o comisie formată din profesori ai Facultăţii de Informatică Iaşi va oferi consultanţă fiecărui responsabil al fiecărei arii", au anunţat organizatorii, într-o conferinţă de presă. Astfel, au fost cooptaţi în derularea proiectului: conf. univ. dr Sabin-Corneliu Buraga, prodecan al Facultăţii de Informatică Iaşi, dr. Vasile Alaiba, lector dr. Adrian Iftene şi Alecsandru Grigoriu, colaborator al facultăţii. Sesiunile de training se vor desfăşura în perioada 25 februarie-1 aprilie, pentru fiecare arie urmând a fi selectaţi un număr de aproximativ 25 de cursanţi. Cei care doresc să participe la cursuri trebuie să se înscrie on-line pe site-ul proiectului www.fiipractic.asii.ro. "Este evident că tehnologia avansează din ce în ce mai rapid şi că pe viitor vom avea nevoie de cât mai mulţi profesionişti IT. Pentru că suntem de părere că trebuie să investim în tineri şi în viitor, încercăm să completăm, după posibilităţile noastre, educaţia formală în ceea ce priveşte domeniul IT. Astfel, dorim să împărtăşim din cunoştinţele noastre elevilor şi studenţilor, oferindu-le posibilitatea de a participa la aceste traininguri", a punctat coordonatorul proiectului "FII Practic", Radu-Emil Grigoraş. La finalul celor şase sesiuni, participanţii vor realiza un miniproiect pentru a testa cunoştinţele dobândite, iar cele mai bune prezentări vor fi premiate şi vor primi diplome semnate de către responsabilul de arie, îndrumătorul ştiinţific, dar şi de preşedintele ASII, Ştefan Coroş.