Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Cursuri de muzică în Centrul „Sfântul Antim“
Începând de marţi, 3 mai, în sala de festivităţi a Complexului religios-cultural "Sfântul Antim Ivireanul" din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului au început activităţile desfăşurate în cadrul proiectului "Muzicampus". Activitatea este realizată de Arhiepiscopia Râmnicului pe baza unui parteneriat încheiat cu Fundaţia "Inimă pentru inimă".
Pe baza parteneriatului încheiat între Arhiepiscopia Râmnicului şi Fundaţia "Inimă pentru inimă", o parte dintre copiii cu probleme sociale înscrişi în grupurile parohiale din cuprinsul eparhiei vor fi selectaţi şi vor participa la mai multe cursuri de muzică desfăşurate în incinta Complexului religios-cultural "Sfântul Antim Ivireanul" din Râmnic. Proiectul "Muzicampus Muzica este un limbaj universal, precum şi un instrument educativ la fel de puternic ca fotbalul. În acest context, "Inter Campus" a ales ca parteneri specializaţi în dezvoltarea unor noi proiecte intitulate "Muzicampus", Fundaţia Antonio Carlo Monzo, care în Italia este preocupată de colecţiile de instrumente muzicale vechi şi popularizarea muzicii în rândul tinerilor, ca parte fundamentală pentru fondul cultural al persoanei. Fundaţia a oferit proiectului experienţa sa, precum şi profesori de muzică calificaţi (un violonist şi un pianist profesionişti). În Arhiepiscopia Râmnicului, acest proiect este dezvoltat la Ocnele Mari, unde sunt înscrişi 70 de copii, şi Râmnicu Vâlcea, cu 30 de copii înscrişi. Beneficiarii provin din centrele de plasament din judeţ. Cu privire la istoria şi scopul acestui demers, Lidia Dobre, preşedinta Fundaţiei "Inimă pentru inimă", a menţionat: "Este un proiect social al echipei de fotbal FC Internazionale Milano. Din 1997, prin acest proiect, s-au făcut intervenţii sociale şi de cooperare pe termen lung, prin programe dezvoltate în 22 de ţări, cu sprijinul a 200 de organizaţii locale, folosind fotbalul ca un instrument educaţional pentru a le reda dreptul la joc celor 10.000 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani aflaţi în dificultate. Programul "Inter Campus România" a început în anul 2000 prin asocierea, în ţara noastră, cu Fundaţia "Inimă pentru inimă", acest parteneriat având ca scop dezvoltarea unui program de sport şi de sprijin educaţional pentru copiii orfani, abandonaţi şi cu risc de abandon. De comun acord cu partenerul local, s-a decis extinderea programului "Inter Campus România", prin dezvoltarea de activităţi recreative şi artistice complementare activităţii sportive".