În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Daruri pentru mame din partea Asociaţiei Filantropia – Arad
Cu prilejul cinstirii în aceste zile a mamei creştine, Arhiepiscopia Aradului şi Asociaţia Filantropia - Arad au acordat o atenţie deosebită tuturor mămicilor care au născut sau urmează să nască şi care se află internate în Spitalul Matern din Arad. Cu această ocazie, ele au primit sâmbătă, 29 martie, flori, mici cadouri şi felicitări din partea personalului Centrului de consilire pre şi post-avort „Naşterea Domnului“ al Asociaţiei Filantropia Arad.
„Dorim prin această acţiune să arătăm că vestea venirii pe lume a unui copil trebuie să fie mereu o bună vestire, pentru că un copil e o bucurie, un dar de la Dumnezeu. Nu avem voie să considerăm copilul o povară în familie sau o piedică în carieră. Biserica s-a bucurat întotdeauna de venirea pe lume a unui copil şi nu a încurajat niciodată avortul. Tocmai de aceea s-a implicat în lupta cu aşa-zisa „închinare la zeii plăcerilor“ care cer sacrificii omeneşti, din păcate, prin avorturi. Societatea secularizată încearcă să justifice avortul cu argumente medicale sau sociale. Biserica, fiind în lume, nu este nerealistă, nici indiferentă la cele ce se întâmplă în acest sens. Este nevoie de un intens proces de mediatizare a gravităţii păcatului avortului, de educare a omului modern cu privire la scopul sexualităţii umane. Activitatea pastorală trebuie diversificată. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Asociaţia Filantropia Arad a înfiinţat la sfârşitul anului trecut în cadrul Spitalului Matern, având sprijinul tuturor instituţiilor implicate, Centrul de consiliere pre şi post-avort „Naşterea Domnului“. Acesta oferă servicii specializate, sprijin şi ajutor femeilor care sunt în pragul întreruperii de sarcină. Totodată, aici sunt informate despre alternative la avort, adopţie, riscurile medicale, precum şi trauma post-avort. Centrul oferă consiliere spirituală prin preotul de caritate al spitalului şi consiliere psihologică printr-un voluntar specializat pro-vita, aproape zilnic. Toate femeile sprijinite sunt monitorizate şi ajutate chiar şi după părăsirea cabinetului de consiliere. Consilierea se oferă gratuit, cu maximă discreţie şi confidenţialitate tuturor femeilor aflate în această situaţie, dar şi familiei dacă este cazul. Consilierea pre şi post-avort se poate acorda şi în cadrul Cabinetelor medicale „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian“ ale Arhiepiscopiei Aradului, de către medicii de aici, voluntarii pro-vita şi preoţii misionari din Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei“, a menţionat pr. Gabriel C. Mariş, consilier la Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Aradului. (George Giurgiu)