Ziua de 15 noiembrie marchează, în Biserica noastră, atât începutul Postului Nașterii Domnului, cât și pomenirea Sfântului Cuvios Paisie de la Neamț. Între lăcașurile care îl au ocrotitor spiritual pe marele stareț isihast se numără și biserica Parohiei „Șerban Vodă” din Protopopiatul Sector 4 Capitală, care și-a sărbătorit hramul de toamnă prin rugăciune. Bogatul program liturgic care a marcat sărbătoarea comunității parohiale a debutat în ajunul zilei de pomenire a sfântului.
„De prin zestrea Banatului” la Caransebeș
Episcopia Caransebeșului, prin Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ATOR), a organizat la sfârșitul săptămânii trecute a 5-a ediție a festivalului folcloric „De prin zestrea Banatului”. Evenimentul a reunit tineri talentați, ansambluri de dansuri populare din întreg Banatul, atmosfera de sărbătoare fiind încununată prin recitalurile soliștilor de muzică populară Ramona Vița și Nicu Novac, acompaniați de Orchestra „Virtuozii Semenicului”.
„Suntem în comuniune și dragoste și credem că toți participanții acestui festival ne vor aduce un gând de bucurie și un cuvânt bun, pentru că avem nevoie, în aceste vremuri complicate și confuze, de gânduri bune și de cuvinte folositoare pentru fiecare suflet”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.
Festivalul folcloric a fost posibil prin proiectul educațional „Împreună pentru copiii noștri”, inițiat de Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, organizatorul celor 13 tabere de vară: „Tabăra din inima satului”, respectiv „Tabăra din inima familiei”. Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin, bucurându-se de colaborarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin și a Muzeului Jude-țean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș.