Sute de credincioși au primit binecuvântarea Iordanului, participând cu evlavie și bucurie la rânduielile sfinte prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului, săvârșite la Mănăstirea Radu Vodă din
Doi arhierei olteni la sfinţirea mănăstirii vâlcene Gruiu Lupului
Numeroşi credincioşi au participat duminică, 20 octombrie, la slujba de sfinţire a picturii bisericii mari a Mănăstirii Gruiu Lupului, din comuna vâlceană Racoviţa, precum și la târnosirea unui paraclis al așezământului. Sfintele slujbe au fost săvârşite de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi.
În urma finalizării lucrărilor de pictură în frescă la biserica cu hramul „Sfinţii Trei Ierarhi” şi la Paraclisul „Sfântul Cuvios Gherasim cel Nou din Kefalonia”, obştea Mănăstirii Gruiu Lupului, păstorită de protosinghelul Macarie Roman, s-a pregătit pentru sfințirea și binecuvântarea lucrărilor săvârşite. Astfel, în ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Gherasim cel Nou din Kefalonia, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi, au săvârşit slujba de sfinţire a picturii şi slujba de târnosire a paraclisului. Cele două slujbe au fost urmate de săvârşirea Sfintei Liturghii.
„Noi avem nevoie de biserică şi de tot ceea ce este în ea pentru ca să ne ridicăm mintea de la cele pământeşti la cele cereşti”, a reliefat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu în cuvântul de învățătură.
La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu pentru împreuna-slujire şi tuturor celor care s-au ostenit şi au contribuit la realizarea lucrărilor de pictură de la biserica şi paraclisul Mănăstirii Gruiu Lupului.
Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă în data de 9 august 2009 de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim, pe terenul familiei preot Ioan și Maria Comăneci. Biserica a fost zidită sub formă de cruce bizantină cu o singură cupolă centrală, proiectul fiind conceput de preotul Ioan Comăneci. Lucrările au fost coordonate de protosinghelul Macarie Roman, iar sprijinul financiar a fost susținut de familiile Vasile Frank Timiș și Rareș Țicra. În ziua de 2 octombrie 2010 a fost săvârșită slujba de târnosire a bisericii mari, fiind închinată „Sfinților Trei Ierarhi” și „Sfântului Cuvios Gherasim din Kefalonia”. Între anii 2017 și 2019, biserica și paraclisul au fost împodobite cu pictură în frescă de către pictorul Claudiu Calistru, lucrările fiind susținute financiar de familia Rareș și Dana Țicra. În locașul de cult se păstrează într-o raclă din lemn de dimensiuni mari, alături de fragmente din moaștele mai multor sfinți, un fragment din veșmântul Sfântului Gherasim din Kefalonia.