Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
Doi ierarhi au sfințit pictura Bisericii „Sfântul Mina” din Vaslui
În Duminica a 3-a după Paști (a Femeilor Mironosițe), Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, au oficiat slujba de sfințire a picturii și Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Mare Mucenic Mina” din municipiul Vaslui, informează Biroul de presă al eparhiei. Cu prilejul sfințirii, lăcașul de cult a primit ca ocrotitor și pe Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț (5 august).
„Femeile au fost primele propovăduitoare ale Învierii, pentru că aveau credința care le însoțea, o râvnă care le copleșea și o dragoste nemăsurată față de Cel care a venit să răscumpere păcatele lumii. Astăzi este ziua femeilor creștine.
Să nu pregetați vreun efort, să nu vă temeți să fiți «bărbătoase», cum au fost femeile mironosițe. După Înviere, femeile mironosițe sunt cinstite, chiar mai mult decât apostolii, pentru jertfa și dragostea lor.
Femeia are un mare dar. Ea are o mai mare putere de jertfă decât bărbatul”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie.
La momentul împărtășirii clericilor, Preasfințitul Părinte Ignatie a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dedicat femeilor creștine și intitulat „Femeile Mironosițe - lumini pentru viața femeilor creștine în Biserică și în societate”.
La finalul slujbei, ierarhul Hușilor a mulțumit Arhiepiscopului Tomisului pentru împreuna-slujire și tuturor celor care au găsit potrivit să fie împreună la momentul deosebit de bucurie din viața acestei comunități creștine.
Preasfinția Sa a oferit părintelui paroh Constantin Pârcălabu distincția de vrednicie a Episcopiei Hușilor, „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, și l-a hirotesit iconom. De asemenea, a oferit distincții de vrednicie celor care s-au implicat, de-a lungul vremii, în lucrările de înfrumusețare și pictare a sfântului lăcaș.