În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Duminica a 4-a după Rusalii la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava
Duminică, 21 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Altarul de vară amenajat în apropierea Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Slujba a fost înfrumusețată de răspunsurile liturgice oferite de Corul mixt „Sfântul Ioan cel Nou” al Catedralei Arhiepiscopale, dirijat de părintele Ionuţ Lucian Tablan Popescu.
În momentul împărtășirii clericilor, pr. Vasile Florin Florescu, parohul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din Câmpulung Moldovenesc, a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a evidențiat rolul credinței puternice în relația cu Dumnezeu, dar și roadele rugăciunii pentru aproape, dovadă fiind chiar minunea vindecării săvârșită de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos.
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic i-a mulțumit părintelui oaspete pentru tâlcuirea înțelesului duhovnicesc al mesajului Sfintei Scripturi rânduit pentru această zi și le-a amintit celor prezenți că predica sa din Duminica a 4-a după Rusalii, cunoscută și drept Duminica Vindecării slugii sutașului, intitulată „Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperișul meu”, poate fi citită pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că una dintre lucrările sale, volumul „Minunile - Revelații ale Sfintei Treimi”, conține o abordare mai detaliată a minunilor săvârșite de Preamilostivul Dumnezeu.
Întâistătătorul eparhiei a citit apoi rugăciuni de dezlegare, pentru sănătatea sufletului și trupului, dar și pentru vindecarea depresiei, boală din păcate tot mai prezentă în societatea actuală.
La final, arhim. Serafim Grigoraș, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, a amintit faptul că în urmă cu exact 4 ani Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât numirea în demnitatea de arhiepiscop a celui care este astăzi chiriarhul acestor meleaguri binecuvântate de Dumnezeu.
Înainte de a-i binecuvânta pe credincioșii prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic le-a mulțumit tuturor și i-a felicitat pentru împreuna- rugăciune. „Am încredere că împreună cu frățiile voastre vom putea face lucruri pe măsura și demnitatea acestei sfinte mănăstiri, care de 600 de ani este vegheată de un arhiepiscop permanent, și anume de Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Vă îmbrățișez pe toți deopotrivă și vă doresc ani mulți și buni cu sănătate de la Dumnezeu frățiilor voastre, coriștilor, părinților împreună-slujitori și tuturor celor dragi pe care îi purtați în sufletele domniilor voastre”.