În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Dumitru Stăniloae, teolog ortodox român: doctrină şi actualitate“
Marţi, 26 ianuarie 2010, a avut loc la Strasbourg conferinţa intitulată „Dumitru Stăniloae, teolog ortodox român: doctrină şi actualitate“, susţinută de pr. dr. Vasile Iorgulescu în cadrul Universităţii libere (Université du temps libre) - Universitatea din Strasbourg, al cărei preşedinte este profesorul univ. Raymond Kuntzmann.
Obiectivul conferinţei a fost acela de a prezenta unui public format din foşti absolvenţi ai diferitelor facultăţi din Strasbourg - care doresc să menţină contactul cu universitatea în scopul unei formări permanente - personalităţi marcante ale culturii româneşti din veacul al XX-lea.
Părintele profesor Dumitru Stăniloae (1903-1993) este considerat cel mai de seamă teolog ortodox din a doua jumătate a secolului trecut. Opera lui scrisă cuprinde 90 de cărţi, 33 de traduceri, 275 de articole teologice, 22 de recenzii şi 475 de articole de presă. A fost mai întâi profesor si rector al Academiei Teologice din Sibiu, apoi profesor la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti.
În străinătate, a susţinut conferinţe la Paris, Geneva, Tübingen, Londra, Oxford, New York, Boston, Detroit, Chicago, Washington etc. şi multe universităţi de prestigiu din Europa i-au decernat titlul de doctor honoris causa. Opera lui a început să fie tradusă încă din anii â70, iar în ultima vreme această activitate s-a accelerat. Graţie traducerii scrierilor lui, precum şi studiilor care se publică din ce în ce mai frecvent, Occidentul îl redescoperă pe părintele Stăniloae şi este receptiv la analiza lui lucidă, cu accente profetice, asupra societăţii secularizate în care trăim, de unde şi actualitatea lui.
La sfârşitul conferinţei, preotul V. Iorgulescu a fost ales membru în grupul de coordonare al Universităţii libere, urmând ca, pe viitor, împreună cu ceilalţi colegi, să stabilească agenda cursurilor şi a subiectelor ce vor fi prezentate şi să susţină cu regularitate cursuri.