De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Elevii ieşeni promovează stilul de viaţă sănătos
Tinerii din cinci licee ieşene au organizat ieri un marş pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos. Ei au împărţit pliante oamenilor şi le-au vorbit despre cum să trăiască sănătos. Marşul face parte din proiectul „Informează-te şi acţionează“.
Parohia „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt“ din Iaşi, care aparţine de Protopopiatul Iaşi 2, în colaborare cu elevi de la mai multe licee ieşene, a organizat ieri un marş pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin alimentaţie sănătoasă şi practicarea activităţilor sportive. Marşul a durat două ore şi s-a desfăşurat pe traseul Catedrala mitropolitană din Iaşi - bulevardul Ştefan cel Mare - Palatul Culturii - Biserica „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt“ din Iaşi. După cum ne-a relatat Petronela Barb, asistentul social al parohiei „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt“, la marş au participat elevi şi profesori de la Colegiul Naţional Iaşi, de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ din Iaşi, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi, de la Colegiul Economic Administrativ din Iaşi şi de la Colegiul Tehnic „Mihail Sturza“ din Iaşi, reprezentanţi ai instituţiilor partenere, voluntari şi membri ai echipei de proiect. „Participanţii la marş s-au bucurat de o vreme frumoasă. Ei au împărţit pliante ieşenilor pentru a-i informa referitor la stilul de viaţă sănătos, la alimentaţia sănătoasă şi la importanţa sportului în viaţa noastră“, a spus asistentul Petronela Barb.
Proiectul „Informează-te şi acţionează“ este finanţat prin programul Uniunii Europene „Tineret în Acţiune“, Sub-acţiunea 5.1. - „Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret“, fiind implementat în perioada 1 februarie-30 iunie 2013. În perioada următoare vor fi organizate cinci campanii în fiecare dintre liceele partenere. „Aceste campanii vor fi puse în practică de membrii grupurilor de suport din fiecare liceu, pentru ca mesajul transmis de la elev la elev sa fie mai bine primit. În luna mai a acestui an, proiectul continuă prin desfăşurarea unor competiţii sportive între cele cinci licee partenere. Principala întâlnire din cadrul proiectului va avea loc în luna iunie a acestui an“, a declarat pr. Mihai Doroşincă, managerul proiectului, care este şi directorul Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.