Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Eveniment duhovnicesc important pentru o comunitate din Dâmbovița
Credincioși din județul Dâmbovița și nu numai au venit încă de la primele ore ale dimineții, duminică, 3 octombrie 2021, la evenimentul târnosirii bisericii Parohiei Picior de Munte II, cu hramul „Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești”, din Protoieria Găești.
Slujba de sfințire a bisericii a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, înconjurat de un sobor de slujitori. În cuvântul de învățătură, ierarhul a evocat importanța Bisericii ca eveniment existențial necesar omului, ca reflectare a comuniunii de iubire a Preasfintei Treimi și ca fundament al stabilității și reper valoric pentru toate timpurile, dar mai ales astăzi, într-o epocă în care există multă dezordine, o luptă aprigă pentru interese derizorii și multă confuzie ideologică, ne-a transmis Biroul de presă al Eparhiei Târgoviștei. De asemenea, a subliniat faptul că sfințirea unei biserici este un eveniment al comunității locale care manifestă, sub formă mărturisitoare, jertfelnicia și credința poporului lui Dumnezeu, care invită la aprofundarea și la intensificarea trăirii prezenței lui Dumnezeu în viața cotidiană.
Cu acest prilej, preotul paroh Dănuț Dina a primit rangul onorific de iconom stavrofor pentru ridicarea acestei biserici, iar Sandu Gheorghe, primarul comunei Dragodana, județul Dâmbovița, Oprea Olteanu, pictorul bisericii, și alți ctitori ai acestui sfânt lăcaș au primit diplome mitropolitane de recunoștință.
Biserica Parohiei Picior de Munte II a fost construită între anii 2008 şi 2021, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, cu sprijinul: Arhiepiscopiei Târgoviștei, al Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consiliului Județean Dâmbovița și al Consiliului local al comunei Dragodana, la care s-au adăugat contribuția enoriașilor parohiei și strădania preotului paroh.