Joi, 14 noiembrie 2024, când Biserica l-a pomenit pe Sfântul Ierarh Grigorie Palama, Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ierarh Grigorie Palama” din Bârlad și-a sărbătorit ocrotitorul. La
Evenimentul comemorativ „Ionel Floașiu - un om, un oraș, o misiune“
La Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a fost evocată personalitatea inginerului Ionel Floașiu, în Palatul Cultural Municipal care îi poartă numele. Evenimentul a început cu Paraclisul Maicii Domnului, săvârşit duminică, 20 septembrie, în Biserica „Învierea Domnului” a Parohiei Câmpia Turzii II, urmat de slujba Parastasului pentru Ionel Floaşiu, cel care a marcat și influențat viața socială, spirituală, culturală și economică a Câmpiei Turzii în perioada interbelică.
Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a rostit cu acest prilej un cuvânt de învățătură despre darurile duhovnicești și unitatea Bisericii, menționând că „unitatea nu înseamnă monotonie, ci diversitate de odrăsliri ale Duhului Sfânt, vădite în darurile şi slujirile pe care credincioşii creştini le manifestă în Biserică”.
La sala de spectacole a Palatului Cultural, prof. dr. Răzvan Neagu a rostit o prelegere despre viața și opera inginerului și directorului general al industriei sârmei, Ioan Floaşiu, iar la final a avut loc un program artistic susţinut de fanfara „Promenada” din Câmpia Turzii, condusă de dirijorul Sorin Sălăjan, și de trupa „Atac Band”, alături de grupul „Felicitas” al Parohiei „Învierea Domnului”.