Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit în Duminica dinaintea Nașterii Domnului Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București,
Evenimentul „Flori în suflete și pe veșminte” la Curtea de Argeș
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat joi, 20 iunie, prin Sectorul cultural și comunicații media, la Parohia „Sfinții Voievozi” din Curtea de Argeș un eveniment cu tema: „Flori în suflete și pe veșminte”, ediția a VI‑a. Părintele slujitor Nicolae Arsene de la Parohia „Sfinții Voievozi” din Curtea de Argeș a prezentat evenimentul și invitații, mulțumind tuturor celor care au răspuns pozitiv la chemarea de a arăta că românii își respectă istoria și o transmit din generație în generație.
Creștinii au admirat o expoziție de icoane pictate de copiii de la Grădinița „O lume minunată” din cartierul Posada, coordonați de educatoarea Irina Nisip, ouă încondeiate, lucrări realizate de elevi de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș, precum și de către elevii de la Școala Gimnazială „Regina Maria”, se arată pe site‑ul eparhiaargesului.ro.
A avut loc și o degustare de brânzeturi oferite de Dan Petrescu, producător tradițional, de miere oferită de Stupul lui Hera, de vin, oferit de Cramele Murfatlar din Curtea de Argeș, de pâine și produse de patiserie oferite de firma SC Pani Enterprise, dar și de căpșuni și cireșe. Au fost aduse câteva țesturi și s‑a făcut pâine, prezentându‑se credincioșilor procesul de fabricare, dar și produsul finit.
Programul cultural‑artistic a adus bucurie în sufletele celor prezenți. Copiii din localitatea Galeș, coordonați de Vasile Tică, au prezentat un frumos program muzical, interpretând la ceteră, apoi la fluiere câteva dintre melodiile populare autentice. Ansamblul „Cununița” de la Clubul Copiilor din Curtea de Argeș și Ansamblul „Argeșul”, coordonate de Mihai Velea, au adus în fața argeșenilor suitele de dansuri populare din diferite zone ale țării, arătând că sunt mândri că pot duce mai departe această moștenire neprețuită, care se află în lada de zestre a moșilor și strămoșilor noștri.