De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Examen de licenţă la Facultatea de Teologie din Arad
Absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" din cadrul Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad au susţinut, în perioada 4-5 iulie, la examenul de licenţă.
În urma susţinerii probelor de specialitate, precum şi a lucrărilor de licenţă elaborate, rezultatele finale au conturat următorul tablou statistic: pentru specializarea Teologie ortodoxă pastorală, cei 35 de absolvenţi au obţinut media generală de licenţă 9.05; pentru specializarea Teologie ortodoxă didactică, cei şapte absolvenţi au obţinut media generală de licenţă 7.60; iar pentru cei 14 absolvenţi de la specializarea Teologie ortodoxă socială media generală de licenţă a fost 9.24. La sfârşitul examinării, licenţiaţii teologi arădeni au depus jurământul în capela facultăţii, cu hramul "Sfântul Cuvios Maxim Mărturisitorul şi Sfântul Mare Mucenic Mina", în prezenţa Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Timotei, chiriarhul locului. Acesta le-a adresat câteva cuvinte, prin care a scos în evidenţă noul lor statut în faţa credincioşilor Bisericii, aspect care implică o mare responsabilitate din partea acestora. Îndemn pentru aplicarea cunoştinţelor dobândite în timpul studiului Părintele decan şi preşedintele Comisiei de licenţă, pr. prof. dr. Ioan Tulcan, a mulţumit Înalt Preasfinţiei Sale pentru îndemnurile adresate, arătând în cuvântul său că acum începe pentru absolvenţi "teologia de după teologie", adică aplicarea cunoştinţelor dobândite, în urma studiului şi efortului duhovnicesc, în viaţa practică. Totodată, i-a invitat pe tinerii teologi să păstreze în continuare un viu interes pentru studiu şi lectura teologică, pentru a fi mereu pregătiţi să dea răspunsul cel bun şi mărturia cea adevărată în faţa oricăror provocări ce se ridică la adresa Bisericii şi a credinţei ei, această permanentă conexiune cu teologia fiind garanţia unei adecvări reale la nevoile prezente şi viitoare cu care se confruntă Trupul lui Hristos - Biserica. Tocmai de aceea a şi fost lansată invitaţia de a continua studiul teologic, pe o treaptă superioară, accesând la cursurile de masterat în teologie, organizate de Facultatea de Teologie din Arad, felicitându-i, la final, pe toţi pentru rezultatele obţinute de-a lungul anilor, precum şi la examenul de licenţă.