„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Expoziţia „O prietenie regală: Grigore Antipa şi Regii României 1892-1944”, la Galaţi
La Galaţi a avut loc marți, 6 noiembrie, vernisajul expoziţiei temporare „O prietenie regală: Grigore Antipa şi Regii României 1892-1944”. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional Cotroceni şi Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Şuţu.
Vernisajul expoziţiei a avut loc în Sala „Sergiu Dumitrescu“ din cadrul Muzeului eparhial şi a adus în atenţia publicului vizitator povestea unei prietenii care învăluie patru generaţii ale Familiei Regale, prietenie dezvăluită de nepreţuite obiecte, documente şi fotografii inedite din colecţiile muzeelor partenere. Expoziția prezintă relația strânsă dintre naturalistul Grigore Antipa și Familia Regală a României, alături de care călătorea anual în Delta Dunării. La vernisajul expoziţiei au participat personalităţi ale vieţii culturale gălăţene, istorici, cadre didactice, numeroşi elevi, preoţi şi credincioşi din eparhie.
La final, Muzeul eparhial şi Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în semn de apreciere şi de bună colaborare în promovarea unor proiecte culturale, au oferit medalii aniversare. Expoziţia va rămâne deschisă publicului până la 31 ianuarie 2019.