La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Expoziţie de icoane: „Buna Vestire - adevărata sărbătoare a femeii creştine“
La Muzeul Ţăranului Român, în sala „Aquarium“, luni a avut loc deschiderea expoziţiei de icoane pe sticlă „Buna Vestire - adevărata sărbătoare a femeii creştine“. Operele de artă au fost realizate de copiii Grădiniţelor „Arc-en-Ciel“ şi Şcoala „Anastasia Popescu“. Gazdă a fost prof. Mona Şerbănescu, preşedintele Fundaţiei „Preasfânta Fecioară Maria“, care se ocupă de şcoală şi grădiniţe, şi profesoara de arte plastice, Roxana Cioată, îndrumătoarea copiilor. Au fost prezenţi pr. Victor Frangulea, ca paroh şi vecin al şcolii, copii artişti, corul „Sfânta Elisabeta“, format din elevii Şcolii „Anastasia Popescu“ şi mulţi copii însoţiţi de mamele lor. În deschidere, Mona Şerbănescu a lăudat munca micuţilor, spunând că lucrările „au fost făcute din suflet, cu multă dragoste“. Profesoara Roxana Cioată a spus că a încercat ceva nou şi inedit pentru ei - suprafeţele concave şi convexe - şi este mulţumită de rezultat.
Pr. Victor Frangulea a amintit că „avem în faţă reuşita unui experiment care se află în tinda bisericii mele“, iar creaţiile copiilor le-a numit „privelişte cu muguri de viaţă“. Corul „Sf. Elisabeta“, condus de prof. Cristina Diana Mariş, aintonat frumoase cântări bisericeşti şi cântece închinate mamei. La final, mamele au primit broşuri cu acatistul Bunei Vestiri. Expoziţia va fi deschisă până vineri, în intervalul orar 10-18, iar intrarea este liberă.