În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Expoziţie la Galeria Horeb a Bisericii „Sfântul Ilie“ din Cluj-Napoca
Parohia "Sfântul Prooroc Ilie" din Cluj-Napoca a organizat, în Galeria Horeb de la demisolul bisericii, expoziţia de pictură şi sculptură "Grădina cu Îngeri" a artistei plastice Silvia Elena Radu. Curatorul expoziţiei este Florin Gherasim. Vernisajul a avut loc joi, 2 februarie, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, a numeroşi preoţi, credincioşi şi personalităţi culturale. Înalt Preasfinţitul Andrei le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa îngerilor în viaţa omului, referindu-se la opera artistei Silvia Radu.
"Îngerii, care fac legătura între lumea de dincolo şi lumea de dincoace, transmit mesaje, ne ajută să ne ancorăm în eternitate, chiar dacă preocupările noastre zilnice tare ne ţin legaţi de pământ. Metaforic vorbind, locul unde creează, pune suflet şi sudoare un artist se sfinţeşte cu truda lui", a spus IPS Andrei. Prof. Livia Drăgoi, critic de artă, a evidenţiat importanţa modelelor în cariera artistei: "Silvia Radu aparţine unei generaţii cu mare rezonanţă în câmpul artisticităţii naţionale contemporane, care a ştiut să-şi aleagă modele. Modelele dintâi au fost dascălii lor. O generaţie care a avut şi harul să întâlnească modele nu numai artistice, ci şi umane şi morale de o ţinută extrem de elevată". Artista Silvia Radu a remarcat că toate expoziţiile sale "sunt cu îngeri, pentru că, în general, eu asta fac, îngeri şi flori, peisaje. "Grădina cu îngeri" e titlul cel mai potrivit pentru lucrările mele". Artista care a expus la Galeria Horeb a Parohiei "Sfântul Ilie" este o persoană apropiată de Biserică, aşa cum a precizat pr. paroh Vasile Istrate: "Doamna Silvia Radu, pe lângă activitatea sa de artist, a ctitorit o biserică pe malul mării, la Vama Veche şi o mănăstire în localitatea Pătroaia din Dâmboviţa, localitatea sa natală. E o întâmplare fericită, chiar în ziua Întâmpinării Domnului, când dorim să-i întâmpinăm cu prima expoziţie din acest an pe prietenii noştri". (Pr. Florin Cătălin Ghiţ)