„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Faza eparhială a concursului naţional de proiecte duhovniceşti, la Suceava
La sediul Centrului eparhial Suceava a avut loc luni, 5 mai 2014, etapa eparhială a concursului naţional de proiecte duhovniceşti pentru educaţie misionar-filantropică „Sfânta Euharistie, lumina vieţii creştine“, demarat de Patriarhia Română.
Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi-a desemnat câştigătorii concursului naţional de proiecte duhovniceşti pentru educaţie misionar-filantropică „Sfânta Euharistie, lumina vieţii creştine“. Faza eparhială a competiţiei, care s-a adresat copiilor, preoţilor şi profesorilor implicaţi în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, s-a desfăşurat în prima zi a acestei săptămâni la Suceava. S-a urmărit educarea copiilor privind participarea la Sfântă Liturghie, la lucrarea filantropică a Bisericii şi, în primul rând, la implicarea în viaţa practică a Bisericii noastre creştine. La competiţia din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au participat copii din cadrul parohiilor implicate în programul catehetic, cu vârstele cuprinse între 7 şi 17 ani. Comisia de jurizare s-a întrunit conform regulamentelor şi a fost formată, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, din pr. prof. Gheorghe Hostiuc, inspector al Sectorului învăţământ religios din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, pr. Constantin Patrulea, protopop al Protopopiatului Fălticeni, şi pr. Vasile Irimia, protopop al Protopopiatului Suceava 1. În urma evaluării celor 15 dosare, premiul I a fost acordat Parohiei Marginea 3, premiul al II-lea a fost primit de Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ - Câmpulung Moldovenesc, iar cel de-al treilea premiu a fost oferit Parohiei Leucuşeşti. „Menţionăm participarea tuturor parohiilor în cadrul acestui program iniţiat de către Patriarhia Ortodoxă Română. Mai ales că s-a avut în vedere Postul Mare, preoţii au desfăşurat o intensă activitate misionară, s-au implicat în activităţile caritabile, fiecare din parohia sa şi, chiar dacă nu au adus un număr mare de proiecte la protopopiate şi arhiepiscopie, menţionez şi apreciez faptul că fiecare dintre ei desfăşoară o intensă activitate misionară în parohiile pe care aceştia le păstoresc“, a spus pr. prof. Gheorghe Hostiuc.