„Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută”, Nașterea din Fecioara Maria a Fiului lui Dumnezeu devenit Om, a fost prăznuită cu multă solemnitate și bucurie la Catedrala Patriarhală din
Festival de muzică veche tradiţională la Galați
Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost duminică, 8 iulie, gazda unui eveniment cultural-artistic de excepţie, și anume Festivalul de muzică veche tradiţională „Dimitrie Cantemir”. Evenimentul, binecuvântat de chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, s-a aflat la a treia ediţie şi a reprezentat rodul unei frumoase colaborări între Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Gălăţean, Muzeul eparhial, Centrul cultural „Dunărea de Jos”, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Galaţi.
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, scena pentru formaţiile de muzică tradiţională ce au încântat publicul gălăţean a fost amplasată în sala de expoziţii temporare „Sergiu Dumitrescu” a Palatului episcopal, care pe parcursul evenimentului s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de gălăţeni dornici de a vedea şi asculta recitalurile de excepţie. Seara de muzică veche a fost deschisă cu piese interpretate de formaţia de muzică veche „Kalofonis” din Galaţi şi a continuat cu melodii autentice româneşti ale binecunoscutei formaţii vocal-instrumentale „Trei Parale” din Bucureşti. Deşi a fost o oră destul de înaintată, concertul de muzică veche tradiţională „Dimitrie Cantemir” s-a bucurat de un real succes, gălăţenii prezenţi la eveniment apreciind prestaţia celor care au urcat pe scenă prin îndelungate ropote de aplauze. La final, artiştii au primit din partea organizatorilor câte o plachetă, diplome de participare şi flori.