Și în acest an, înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei, au organizat tradiționala
Festivalul de pricesne mariane, ediția a XI‑a, în Episcopia Sălajului
A XI-a ediţie a Festivalului de pricesne mariane „Maică, Pururea Fecioară” a avut loc duminică, 7 august, la Mănăstirea „Sfânta Maria”-Rus din Episcopia Sălajului. Evenimentul se desfășoară în fiecare an în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, la ediţia din acest an fiind înscrişi peste 300 de participanţi.
Festivalul a început cu Sfânta Liturghie, în prezența unui număr mare de tineri și pelerini, şi cu agapa oferită de maica stareță Maria Magdalena Terheș.
Cuvântul de binecuvântare, încurajare și prețuire al Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a fost transmis celor prezenţi de către pr. Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural al Episcopiei Sălajului, care a evidențiat purtarea de grijă pe care ierarhul o are față de tinerii și credincioșii eparhiei.
În acest an au participat la festival 18 grupuri și 17 soliști, însumând 300 de tineri din cele trei protopopiate ale Episcopiei Sălajului, dar și de la parohii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
Au interpretat pricesne grupurile de tineri de la parohiile Bocșa, Brîglez, Cehu Silvaniei, Cerîșa, Chieșd, Fântânele Rus, Gîlgău, Gâlgău Almașului, Jibou I, Lemniu, Lipău (Episcopia Maramureșului și Sătmarului), Ortelec, Preoteasa, Rus, Stîrciu, Șimleu Silvaniei III, Zalha, Mănăstirea Bobota și următorii soliști: Iris Maria, Ioan Simion, Alexandra Nagy, Paula Tarța, Sabrina Szijarto, Ionel Iacob, Lavinia Chiș, Iustin Mitrașca, Daria Zaharia, Adina Blaga, Oana Turian, Raluca Petrean, Patricia Moldovan, Alexandra Costin, Larisa Goaga, Laura Gorgan și Mario Marian.
La final, din partea PS Episcop Petroniu, fiecare grup, solist și toți cei implicați în desfășurarea evenimentului au primit diplome și icoane, iar toţi cei prezenţi au cântat, în încheiere, priceasna „O, Măicuță Sfântă”, pentru a mulţumi Maicii Domnului pentru emoţiile și bucuriile trăite.