În Duminica a 28‑a după Rusalii, închinată Sfinților Strămoși după trup ai Domnului, credincioșii prezenți la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” - Catedrala Arhiepiscopală din Suceava au luat parte la
Festivalul „Glas de Înger” la Teatrul Colibri din Craiova
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, miercuri, 13 decembrie, Fundația „Cuvântul care zidește” a organizat Festivalul tradițional „Glas de înger”, ediția 22‑a, cu tema „Colinde și Tradiții”. Evenimentul a fost găzduit în sala mare a Teatrului Colibri din Craiova și s‑a bucurat de prezența a peste 400 de copii de la diferite școli din Dolj, Mehedinți și Vâlcea. Festivalul a fost organizat în colaborare cu Sectorul cultural și Sectorul de învățământ, activități cu tineretul și de catehizare, ale Arhiepiscopiei Craiovei, reprezentate de: părintele consilier eparhial conf. dr. Adrian Boldișor, părintele consilier eparhial dr. Adrian Lupu și părintele inspector Ștefan Bărbulescu.
În deschidere, părintele Adrian Lupu a transmis mesajul de binecuvântare al Părintelui Mitropolit Irineu. Membrii comisiei de evaluare a participanților au fost: lect. dr. Victor Șapcă, de la Facultatea de Teologie din Craiova, prof. Simona Gabriela Crețan, de la Palatul Copiilor, diac. prof. Dorin Măciucă, de la Filarmonica Oltenia, pr. dr. Adrian Lupu, de la Arhiepiscopia Craiovei, și Cristina Stamatoiu, director al Fundației „Cuvântul care zidește”. Evenimentul a fost prezentat de către Daniel Guran, de la seminarul din Craiova. Cadourile participanților au fost oferite de Protoieria Craiova Sud, de Protoieria Craiova Nord, de Asociația Vasiliada, reprezentate de părintele protoiereu Grigore Vulcănescu, de părintele protoiereu Cristian Cojocaru și de părintele Mihail Florin, președinte executiv al Asociația Vasiliada. De asemenea, părintele eclesiarh dr. Corneliu Dogaru a dăruit fiecărui participant iconițe cu Nașterea Domnului, din partea Catedralei Mitropolitane din Craiova.
Festivalul este un concurs interjudețean prin care se dorește implicarea tinerei generații în păstrarea, transmiterea și promovarea colindelor și tradițiilor specifice sărbătorilor de iarnă, în vederea consolidării identității culturale românești. Anul acesta s‑a desfășurat pe 3 secțiuni: Colinde tradiționale românești; Tradiții autentice românești; Scenete, cu 4 categorii: preșcolari, ciclul primar, gimnaziu și liceu.