Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Flori pentru Ocrotitoarea Moldovei
Trandafiri, crizanteme, crini, liliac, hortensii, eucalipt, gura- leului, clematis - şi enumerarea poate continua, căci un camion de flori a poposit în curtea Catedralei Mitropolitane. Câte flori, mai exact? „Atâtea cât sunt necesare”, ni se răspunde. Detaliile lumeşti n-au nici o valoare în comparaţie cu bucuria şi căldura sufletească pe care o simt cei aproximativ 20 de oameni - membri ai familiei Buştei şi voluntari veniţi de la Bucureşti.
Au comandat, ca de obicei, florile din Olanda, iar două zile au muncit pentru crearea şi organizarea aranjamentelor. Apoi, la baldachin au petrecut încă 12 ore, împodobind locul în care au fost aşezate racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi racla Sfintei Ecaterina, care a fost adusă la Iaşi din Katerini, Grecia.
Decorul este unul plin de culoare, delicateţe şi parfum: un mic colţ de rai. De la an la an aranjamentul e diferit, iar implicarea se face cu tot profesionalismul şi cu tot sufletul. „De data aceasta am mers pe nuanţe de mov şi de magenta. Şi-am aflat mai înainte că la fel va fi şi veşmântul Sfintei Parascheva. Noi hotărâm din timp florile şi culorile, fără să ştim şi fără să aibă vreo legătură cu decizia părinţilor care pregătesc veşmintele. Şi, totuşi, sunt nişte ani de când, fără să ne vorbim, se tot întâmplă acest lucru”, a povestit Florentina Buştei.
Reprezentanţii familiei Buştei spun că este al 15-lea an consecutiv de când muncesc pentru şi de dragul Sfintei Parascheva, dar şi de dragul pelerinilor. Iar la anul, în octombrie, aceştia promit că ne vom revedea la Iaşi.