În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Fragment din moaştele Sfântului Gheorghe Pelerinul la Catedrala din Alba Iulia
Racla cu un fragment din moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul se află până miercuri, 7 august 2019, ora 12:00, la Catedrala din Alba Iulia. Aceasta va fi dusă, în aceeași zi, în Biserica „Sfântul Nicolae” din Șugag, localitatea natală a Sfântului Gheorghe Pelerinul, unde va rămâne permanent spre închinare, după cum informează Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia. Miercuri după-amiază, în Parohia Șușag, Protopopiatul Sebeș, va avea loc procesiunea cu moaștele Sfântului Gheorghe Pelerinul, oferite în dar parohiei de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei, și va fi oficiată slujba Acatistului Sfântului Gheorghe Pelerinul, potrivit aceleiași surse.
Viețuire în smerenie și osteneală
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe nevoitorul Gheorghe Lazăr în data de 5 octombrie 2017. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezidat, la Iași, ceremonia de proclamare a sfințeniei nevoitorului Gheorghe Lazăr, originar din Ardeal, și a Mitropolitului Iosif Naniescu, originar din Basarabia, în data de 25 martie 2018, în contextul sărbătoririi a 100 ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României (27 martie 1918), conform basilica.ro.
Sfântul Gheorghe Pelerinul a vieţuit în smerenie şi osteneală, fiind propovăduitor, prin viaţă şi prin cuvânt, al Evangheliei lui Hristos. A fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har prin care a săvârşit minuni şi vindecări, atât în vremea vieţii pământeşti, cât şi după adormire, pentru care credincioşii îl cinstesc cu multă evlavie. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Gheorghe Pelerinul în fiecare an la data de 17 august.