De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Hai cu trenul la Putna! CFR schimbă mersul trenurilor în 14 şi 15 august
Prilejuit de Hramul Mănăstirii Putna (Adormirea Maicii Domnului), dar și de evenimente culturale și religioase menite să marcheze împlinirea a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna” din 1871 - ”Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”, în zilele de 14 şi 15 august, pentru a veni în întâmpinarea dorințelor celor care doresc să ajungă la Putna cu trenul, CFR modifică mersul trenurilor şi a capacităţii de transport, pe ruta Suceava-Putna și retur.
Astfel, pentru ruta Suceava-Putna (trenuri directe), câte o garnitură va pleca din SUCEAVA la 07:26 (sosire Putna 09:35), respectiv 18:45 (sosire Putna 20.54), în zilele de 14 şi 15 august 2021. Trenurile de întoarcere pleacă din PUTNA la 05:04 (sosire Suceava 7:12), respectiv 13:45 (sosire Suceava 15:54), după slujbă, şi vor avea de două ori mai multe vagoane, respectiv patru, în loc de unul sau două, câte circulă în mod obișnuit.
Așadar, toți cei care doresc să participe la slujbele religioase, respectiv la evenimentele din programul dedicat marii Serbări de la Putna, o pot face cu trenurile, atât de îndrăgite în zonă, pentru care s-au luptat să fie readuse pe linia ferată oamenii zonei, dar mai ales obștea Mănăstirii Putna, în frunte cu părintele stareţ, arhim. Melchisedec Velnic, în Anul Centenar al Marii Uniri, 2018. Cu acel prilej, coroana reconstituită a Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare a fost adusă de la Suceava la Mănăstirea Putna cu trenul inaugural, însoțită de un grup de studenți, membri ASCOR, îmbrăcați în port popular. Părintele stareț Melchisedec Velnic a binecuvântat atunci trenul inaugural și gara renovată.