De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Hram la Biserica Maicii Domnului din Drumul Taberei
Parohia "Naşterea Maicii Domnului" din cartierul Drumul Taberei şi-a sărbătorit ieri hramul principal. Biserica mare, de pe strada Târgu Neamţ nr. 12 a fost închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu acum 12 ani, când a fost pusă piatra de temelie.
Praznicul "Naşterea Maicii Domnului", prima mare sărbătoare a anului bisericesc început la 1 septembrie, este şi primul hram, şi cel mai iubit al parohiei cu acelaşi nume din Drumul Taberei. Aşa cum se întâmplă în fiecare an aici, când este cinstită Maica Domnului sau unul din celelalte două hramuri, "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" sau "Sfântul Emilian de la Durostorum", slujitorii şi credincioşii s-au pregătit cum se cuvine, prin slujbe şi printr-o masă a dragostei şi a bucuriei frăţeşti. Sfânta Liturghie de ieri a fost săvârşită de un sobor de slujitori condus de părintele paroh Constantin Ţincu. În ajunul sărbătorii a fost săvârşită slujba Vecerniei, ocazie cu care a fost rostit şi un cuvânt de învăţătură despre Naşterea Maicii Domnului.
"Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este praznicul în care parohia noastră din Drumul Taberei îşi serbează hramul principal, pentru că, încă de la aşezarea pietrei de temelie a lăcaşului, noi, slujitorii şi credincioşii, am ales-o ca ocrotitoare pe Maica Domnului. Pentru noi Maica Domnului este singura nădejde, speranţă şi sprijinitoare a comunităţii şi parohiei noastre. Deşi parohia noastră poartă trei hramuri, "Naşterea Maicii Domnului", "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" şi "Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum", totuşi avem o evlavie deosebită către primul hram, închinat Maicii Domnului, pentru că am primit de nenumărate ori ajutorul ei. Ne-a ajutat 11 ani cât am construit această frumoasă biserică, ne-a ajutat să o împodobim cu pictură şi ne ajută în continuare în lucrările pe care le facem aici", ne-a spus părintele paroh Constantin Ţincu.
Parohia este un adevărat ansamblu religios
Parohia "Naşterea Maicii Domnului" este un adevărat ansamblu religios, căci pe lângă biserica mare mai există o capelă de lemn, un agheasmatar care este aproape finalizat, o clopotniţă şi Aşezământul social "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena", care cuprinde sală de studiu, cabinet de medicină, cabinet de consultanţă juridică, psihologică, precum şi o sală de mese. Aceste lucrări născute din dragostea şi râvna credincioşilor şi a preoţilor care slujesc aici au ajutat foarte mult la crearea unei familii unite, care împărtăşeşte bucuriile, dar şi se ajută reciproc la depăşirea diferitelor nevoi. "Parohia "Naşterea Maicii Domnului" este ca o familie unită în dragoste, pace şi bucurie sfântă, aşa cum se poate vedea la sărbătoarea hramului. Ne bucurăm foarte mult căci pe lângă zidurile exterioare ale bisericii şi ale aşezământului am zidit şi credinţa, iubirea de Dumnezeu şi evlavia pentru sfinţi în sufletele credincioşilor. De fiecare dată când avem un moment important, ne gândim şi la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care ne-a prilejuit primul moment de bucurie duhovnicească atunci când, pe data de 17 mai 2009, a sfinţit biserica mare", ne-a spus părintele paroh Constantin Ţincu. După Sfânta Liturghie au fost oferite pacheţele cu alimente pentru credincioşii care au participat la hram şi, după cum este tradiţia, s-a organizat şi o agapă frăţească.