Mănăstirea Ciocanu din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului şi-a sărbătorit astăzi hramul închinat praznicului Intrării Maicii Domnului în biserică. Foarte mulţi credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.
Construită într-o zonă de munte, în cuprinsul localităţii Bughea de Jos, la 7 kilometri de oraşul Câmpulung Muscel, biserica a fost ridicată în perioada 1994-2008, la îndemnul şi cu binecuvântarea chiriarhului eparhiei, majoritatea cheltuielilor fiind suportate de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului. Interiorul a fost împodobit cu pictură în frescă între anii 2008 şi 2011. La această lucrare, o contribuţie însemnată au avut-o şi Ioan, Lucica, Valentin şi Codrin Vlad, alături de alţi donatori. Toate etapele construcţiei s-au derulat sub directa supraveghere a Sectorului economic şi construcţii, coordonat de părintele consilier Caliopie Cristian Ichim.
IPS Calinic a evidenţiat eforturile depuse de părintele stareţ Teofil şi de toţi cei care au contribuit la ridicarea noii biserici. După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii bisericilor vechi, amintite mai sus.
În final, credincioşii au participat la o agapă creştină organizată de personalul Mănăstirii Ciocanu.
Din vechile documente aflăm că istoria Mănăstirii Ciocanu începe la sfârşitul secolului al XVI-lea, atunci fiind construită prima biserică cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în biserică“. Rezidită în anul 1621, rezistă până în anul 1825, când este construit un nou lăcaş de cult care se păstrează şi astăzi.
Odată cu reînfiinţarea Eparhiei Argeşului şi Muscelului, lângă vechea biserică de lemn, monument istoric, la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, cu ajutorul Bunului Dumnezeu s-a ridicat în 18 ani noua biserică de zid, oferindu-se astfel pelerinilor un spaţiu liturgic mult mai generos.