Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Hramul Bisericii „Sfânta Sofia” din Galaţi
În ziua de prăznuire a Sfintelor Muceniţe Sofia cu cele trei fiice ale sale, Pistis, Elpis şi Agapi, parohia gălăţeană care le are ca ocrotitoare pe aceste sfinte şi-a serbat hramul. Sărbătoarea a început, potrivit tradiției, miercuri seara, când au fost săvârșite de preoți rânduiala Privegherii şi slujba Acatistului Sfintei Sofia și a fiicelor ei. În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, şi a credincioşilor din parohie. La final au fost înălţate rugăciuni de mulţumire şi a fost oficiată slujba Parastasului pentru slujitorii şi ctitorii trecuți la Domnul. Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionala agapă creştină, parohia pregătind pachete cu alimente pentru toţi credincioșii prezenţi. Parohia „Sfânta Sofia” din Galaţi a fost reînfiinţată, prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în anul 2009, în memoria unei biserici demolate. Fosta Biserică „Sfânta Sofia” din Galaţi a fost ridicată în faţa actualei Case de Cultură a Sindicatelor, piatra de temelie fiind aşezată în anul 1872. La data de 21 noiembrie 1963, s-a primit, din partea autorităţilor comuniste, ordinul de demolare, care a fost pus în aplicare începând cu data 5 decembrie 1963.
Pe locul fostei biserici s-a ridicat o troiţă de marmură ce a fost sfinţită în anul 2000, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României.