În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Hramul Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou din Ploieşti
Numeroşi credincioşi prahoveni s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reşedinţa Patriarhală, care au fost duse spre cinstire, în perioada 22-23 aprilie, la Biserica „Sfântul Gheorghe“-Nou din municipiul Ploieşti, cu prilejul sărbătoririi hramului.
Clerul şi credincioşii prahoveni au întâmpinat miercuri, 22 aprilie, la Biserica „Sfântul Gheorghe“-Nou (Boldescu) din municipiul Ploieşti, racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a rămas spre închinare până în după-amiaza zilei de joi, 23 aprilie. Racla cu odorul duhovnicesc a fost însoţită de arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Spre bucuria credincioşilor prezenţi, în foişorul din lemn, aflat în curtea bisericii-gazdă, a mai fost aşezată spre cinstire şi racla cu veşmântul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica. Acest foişor a fost sfinţit de către arhim. Veniamin Goreanu, la finalul Sfintei Liturghii şi a Parastasului pentru ctitori. „Venirea sfintelor moaşte ale Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în sălaşul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, a devenit zi emblematică a primăverii, învăluită de lumina Învierii scăldată în baia unei slujiri sfinte, cu închinare plină de evlavie din partea mulţimii de credincioşi. Ca dar de la Dumnezeu şi model de sfinţenie, Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur ne-a prilejuit în aceste zile o întâlnire plină de comuniune, pecetluită prin slujire duhovnicească şi învăluită de cântări bizantine. Astfel, Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, fără de cuvinte, prin sfintele moaşte, ne-a îmbiat în speranţă şi nădejde umană, făcând nemăsurată mulţumirea duhovnicească. Pentru cele două zile, centrul de gravitaţie spirituală al oraşului Ploieşti a fost mutat prin puterea celor doi sfinţi la ctitoria familiei Gheorghe şi Zinca Maria Boldescu, care, pentru a înălţa primul spital din oraş şi una dintre cele mai frumoase biserici, au împământenit în proprietăţile sale bresle alese de meseriaşi, florari, lăutari şi grădinari de origine bulgară şi sârbească. Astfel, s-a născut acest mic cartier unic şi diferit al oraşului Ploieşti“, ne-a spus pr. Gabriel Oprea, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou din Ploieşti.