În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Hramul Bisericii „Sfântul Spiridon” din Galați
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon a fost prilej de mare bucurie pentru parohia gălățeană ce îl are ocrotitor pe marele ierarh, numeroși credincioși participând la evenimentele legate de hram. La ceas de sărbătoare, parohienii au fost vizitați de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, înconjurat de un sobor de slujitori, a săvârșit Sfânta Liturghie.
Istorica biserică ocrotită de Sfântul Spiridon a devenit și în acest an loc de pelerinaj pentru mulți gălățeni deoarece icoana făcătoare de minuni a sfântului ocrotitor aflată în patrimoniul parohiei a fost aşezată spre închinare lângă Altarul de vară.
Sute de credincioşi din municipiu au participat marți la Sfânta Liturghie oficiată de către chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, şi au aşteptat răbdători la rând pentru a se ruga la Sfântul Ierarh Spiridon.
În cadrul slujbei, diaconul Vasile Viorel Dogărescu a fost hirotonit preot pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Mucenic Gheorghe” din localitatea Balinteşti, Protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi.
Copiii de la centrul de zi aflat în grija parohiei au dat răspunsurile la strană, iar la momentul liturgic cuvenit s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului, alături de ceilalţi credincioşi din parohie.
După Sfânta Liturghie, toţi copiii centrului de zi al parohiei au primit daruri ce au constat în cărţi de zidire sufletească, dulciuri şi fructe.
Întrucât parohia a fost înzestrată cu un nou set de icoane praznicale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit slujba de sfinţire a acestora.
Partea liturgică a sărbătorii a fost prelungită în slujirea social-filantropică, chiriarhul Dunării de Jos vizitând şi binecuvântând copiii aflaţi în grija centrului de zi. Aceştia au prezentat ierarhului principalele lucrări realizate de ei - icoane pe lemn şi sticlă, obiecte artizanale, felicitări ş.a. din cadrul atelierelor de creaţie ce se organizează aici, cu sprijinul unor profesori voluntari.
Evenimentul s-a încheiat cu o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii şi pentru Regele Mihai I al României, după care credincioşii prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă frăţească.