În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea
Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie vineri, 6 decembrie, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, cu ocazia hramului lăcașului de rugăciune închinat Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, se arată pe site-ul arhiepiscopiaramnicului.ro.
Cu acest prilej, chiriarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a scos în evidență virtuțile dobândite de acest plăcut al lui Dumnezeu cu ajutorul harului Său: „Sfântul Ierarh Nicolae s-a apropiat de hotarele nepătimirii, dobândind vederi drepte despre Dumnezeu și despre oameni. Din experiența rugăciunii, a milosteniei și a îndelungilor postiri a înțeles că bunătățile pe care Dumnezeu le dăruiește făpturilor Sale, prin Duhul Sfânt, sunt feluritele daruri dumnezeiești și, de aceea, a căutat să fie cu adevărat mărturisitor și apărător al dreptei credințe, învățător înfrânării, dar și chip blândeții. Întâlnim o permanentă creștere duhovnicească în viața Sfântului Ierarh Nicolae, începând de la nașterea și copilăria sa, când, prin gesturi de care se minunau cei ai vremii și cei care au citit scrierile aghiografice, s-a descoperit a fi un trăitor în duh, un postitor și un rugător desăvârșit. Din faptele de milostenie săvârșite, cunoaștem că bunătatea Sfântului Ierarh Nicolae era însoțită de frumusețea duhovnicească a unei personalități strălucitoare, care a primit darul de a face minuni până într-acolo încât, la mijlocirile sale, Dumnezeu l-a înviat pe unul dintre corăbieri. Atât de puternică era rugăciunea Sfântului Ierarh Nicolae încât potolea stihiile naturii și îi ocrotea pe cei aflați în primejdie de moarte”, a adăugat ierarhul.