În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Hramul Centrului medical „Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” din Galaţi
Joi, 1 noiembrie 2018, în ziua de pomenire a Sfinţilor doctori fără de arginţi Cosma şi Damian, centrul de asistenţă medicală care funcţionează în cadrul Aşezământului social-filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi şi-a cinstit ocrotitorii. În capela acestui aşezământ a fost săvârşită slujba de pomenire pentru Episcopul Cosma Petrovici, ctitorul aşezământului între anii 1937-1938, şi a celorlalţi binefăcători, după care, în incinta cabinetelor medicale, a fost oficiată slujba de sfinţire a apei şi o slujbă de mulţumire la care au participat ostenitorii şi beneficiarii centrului medical. La eveniment au fost prezenți, pe lângă preoţii slujitori şi personalul medical angajat, copiii din cadrul Aşezământului „Sfântul Vasile cel Mare”, maicile vieţuitoare din cadrul așezământului, precum şi cadrele medicale care fac parte din Serviciul de Asistenţă Medicală al municipiului Galaţi, cu care Arhiepiscopia Dunării de Jos are numeroase colaborări. Centrul socio-medical eparhial „Sfinții doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” funcţionează în cadrul Aşezământului „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi şi a luat fiinţă în data de 1 februarie 2004.
Acest centru de asistenţă medicală este destinat atât celor 100 de copii care beneficiază de serviciile social-educaţionale ale aşezământului, cât şi persoanelor aflate în dificultate din municipiul Galaţi, prin oferirea de servicii medicale gratuite în cadrul cabinetelor medicale de medicină generală, stomatologie, precum şi a laboratorului de hematologie şi biochimie. Dotarea cabinetelor cu toate cele necesare bunei funcţionări a fost posibilă prin finanţarea obţinută în cadrul programului PHARE - Ricop RO 9904.02.05.007, precum şi prin aportul deosebit al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Personalul angajat este format din trei medici, doi asistenţi medicali, precum şi o persoană de întreţinere, programul fiind de opt ore, zilnic.