Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
Hramul Grădiniței „Buna Vestire” a Patriarhiei Române
Grădinița „Buna Vestire” din București, a Patriarhiei Române, și-a sărbătorit la 25 martie, pentru prima dată de la înființare, hramul. Cu această ocazie, în ajun, în paraclisul instituției de învățământ, copiii și personalul acesteia au înălțat rugăciuni către Maica Domnului, informează TRINITAS TV.
Diaconul Mihai Profiroiu, slujitor la paraclisul grădiniței, a afirmat: „Anul acesta, de praznicul Bunei Vestiri, sărbătorim pentru prima oară hramul acestei instituții de învățământ. Copilașii au venit pregătiți pentru a intona cântecele, rugăciunile și pentru a intra în atmosfera de bucurie prilejuită de această ocazie. Toți sunt deosebiți și provin din familii deosebite, astfel încât încă de acasă au deprins rugăciunea și fapta bună, trăind de la început în ambianța frumoasă a Sfintei Biserici. De aceea ne-a fost foarte ușor să îi învățăm atât troparul sărbătorii, care este o rugăciune destul de complexă, cât și Simbolul de credință, ei ascultând și alte cântări specifice. Acești copilași minunați vin în instituția noastră de învățământ nu doar pentru a-și însuși anumite cunoștințe, ci și pentru a crește din punct de vedere duhovnicesc. Pentru noi toți, Maica Domnului este modelul de mamă iubitoare, ocrotitoare și ajutătoare, dar și modelul de femeie creștină. De aceea, cei mici nu sunt rupți de sub ocrotirea mamei, ci, venind la această grădiniță, cresc în continuare sub îngrijirea unei Mame. Buna Vestire este o sărbătoare pentru întregul personal al grădiniței și cu toții ne străduim să îi ocrotim și să îi îndrumăm pe cei mici, având-o ca model pe Născătoarea de Dumnezeu”.
Cu această ocazie, copiii au desenat și icoana Bunei Vestiri, lucrările lor fiind expuse în holul instituției. Grădinița „Buna Vestire” a Patriarhiei Române este situată în apropierea Parcului Carol din Capitală, pe strada Episcop Chesarie, la numărul 9.