Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Hramul Mănăstirii Berislăvești din județul Vâlcea
Obștea de maici a Mănăstirea Berislăvești din județul Vâlcea a fost binecuvântată în ziua hramului, de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, de prezența protos. Rafail Bratu, exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care a condus un ales sobor de slujitori. În omilia sa, părintele exarh a pus în evidență cuvintele psalmistului David - „Adânc pe adânc cheamă în glasul căderilor apelor Tale!” (Ps. 41, 9), tâlcuind că „adâncul existenței și al iubirii dumnezeiești a chemat adâncul cunoștinței de Dumnezeu de care s-au împărtășit Sfinții Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur prin studiu, dar mai intens prin viețuirea lor ascetică și mistică” , iar „apele curgătoare ale harului s-au revărsat peste cei trei mari luceferi și prin ei peste toată lumea”.
Maicile din obște au înfrumusețat slujba Dumnezeieștii Liturghii prin cântarea la strană.
La finalul slujbei, monahia Ștefanida Negru, stareța mănăstirii, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie pentru purtarea de grijă părintească, soborului de slujitori și numeroșilor pelerini, tuturor adresându-le rugămintea de a rămâne să se bucure și de agapa pregătită de viețuitoarele mănăstirii.
De-a lungul timpului, Mănăstirea Berislăvești a fost loc de nevoință pentru monahi și mai apoi, pentru monahii, o oază de liniște pentru pelerini, școală gimnazială pentru copii și nu în ultimul rând, în timpul regretatului decret 410/1959, locul spre care privirile și inimile oamenilor căutau sprijinul lui Dumnezeu, deși era părăsită.