În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Hramul Mănăstirii Secu din județul Neamț
Credincioși din întreaga zonă a Moldovei au venit și în acest an la hramul Mănăstirii Secu din județul Neamț, joi, 29 august, în ziua pomenirii Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. În cadrul slujbei, ierarhul mehedințean a fost înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.
La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Nicodim a mulţumit ierarhului locului pentru invitaţia de a participa la acest praznic mare al aşezământului monahal, apoi s‑a adresat credincioșilor în cuvântul de învățătură, subliniind rolul Înaintemergătorului Domnului, Sfântul Ioan Botezătorul, în iconomia mântuirii, acesta fiind un model de viață smerită și mântuitoare.
Domnitorul Petru Rareș (1527‑1546) a construit biserica Schitului Zosima pe locul actualei biserici din cimitirul Mănăstirii Secu. Valea Pârâului Secu era cunoscută ca fiind o vatră monahală încă din jurul anului 1500.