Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Hramul Mănăstirii „Sfânta Ana” - Orșova
De sărbătoarea Adormirii Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Mănăstirea „Sfânta Ana” - Orșova, județul Mehedinți, a îmbrăcat haine de sărbătoare. Evenimentele prilejuite de această sărbătoare au început încă din seara de marți, 24 iulie, când a fost săvârșită slujba Privegherii de către un sobor de preoți din Episcopia Severinului și Strehaiei.
Miercuri, 25 iulie, au fost săvârșite slujba Aghesmei mici, Sfânta Taină a Maslului și Acatistul Sfintei Ana. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, împreună cu Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și Preasfințitul Părinte Paisie Logojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi, se arată pe site-ul episcopiaseverinului.ro.
Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost date de către psalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin. La final a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii acestei sfinte mănăstiri trecuți la Domnul.
Mănăstirea „Sfânta Ana” este situată în orașul Orșova pe defileul Dunării, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din țara noastră. Ea este așezată pe coama Dealului Moșului, care domină orașul de la Dunăre. A fost ctitorită de către ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat în zona Orșovei în calitate de sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în Primul Război Mondial.