Duminică, 3 noiembrie, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Olari, Protopopiatul Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, se arată pe site-ul arhiepiscopiaaradului.ro.
Hramul Mănăstirii Valea Teilor din județul Tulcea
Mănăstirea Valea Teilor, una dintre cele mai noi mănăstiri din nordul Dobrogei, și-a sărbătorit sâmbătă, 24 iunie, unul dintre hramuri, „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.
La Sfânta Liturghie, săvârșită cu acest prilej la Altarul de vară al mănăstirii de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a slujit un sobor de preoți și diaconi, participând numeroși credincioși veniți atât din Tulcea, cât și din împrejurimi.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre minunile care înconjoară zămislirea şi naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, precum și despre virtuțile sale de întruchipat în viața creștină și despre vechile tradiții populare românești din această zi.
Au fost făcute şi slujbe de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii sfintei mănăstiri.
La finalul slujbei, credincioșii prezenți au luat parte la agapa oferită de către mănăstire în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul, unul dintre ocrotitorii ei.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului.
Mănăstirea Valea Teilor este situată în pădure pe drumul ce leagă Niculițel de localitatea Valea Teilor, la 4 km de aceasta, fiind înființată în urmă cu 16 ani în arealul vechilor vetre monahale nord-dobrogene, între care se distinge Mănăstirea Taița, cea mai veche mănăstire din Dobrogea de Nord, dispărută în preajma Războiului de Independență din anii 1877-1878.
Biserica mare a mănăstirii este construită în stil moldovenesc și se află în șantier de lucrări, prin înălțimea și eleganța arhitecturii dominând împrejurimile.