În Duminica Samarineanului milostiv, 10 noiembrie, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat la Biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” şi „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor
Hramul Mănăstirii Vasiova din județul Caraș-Severin
De sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, obștea Mănăstirii „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Vasiova, județul Caraș-Severin, a fost binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, care a săvârșit Sfânta Liturghie în Altarul de vară al așezământului și slujba Aghesmei mici.
Ierarhul a vizitat obștea mănăstirii în această zi de sărbătoare, întrucât, pe lângă hramul principal „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, acest așezământ este ocrotit și de Maica Domnului, având ca al doilea hram „Izvorul Tămăduirii”.
„Chiar dacă trăim vremuri de criză, am socotit de bine să aducem un cuvânt de binecuvântare și de mângâiere obștii Mănăstirii Vasiova și Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dăruit o zi foarte frumoasă, o zi de primăvară dulce, mângâietoare și dătătoare de speranță”, a arătat ierarhul.
La intrarea în mănăstire se află un izvor cu apă tămăduitoare unde se spune că un miner și-a recăpătat vederea după ce s-a spălat pe ochi cu apă din izvor. Obștea mănăstirii mărturisește că cei care vin cu credință la acest izvor primesc tămăduiri.
După Sfânta Liturghie, Părintele Episcop Lucian împreună cu soborul de preoți și obștea mănăstirii au mers în procesiune până la acest izvor, ierarhul oficiind aici, potrivit rânduielii, slujba Sfințirii celei mici a apei sau Agheasma mică. Mănăstirea Vasiova este condusă de stareța Varvara Sântiuan. Vieţuitoarele se ostenesc cu grădinăritul, apicultura, ateliere de pictură şi croitorie, această mănăstire fiind o oază de spiritualitate şi duhovnicie în Episcopia Caransebeşului.