În Ajunul Crăciunului, marți, 24 decembrie 2024, a avut loc la Catedrala Patriarhală din Capitală un concert de colinde susținut de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și de Grupul psaltic
Hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la Mănăstirea Stănişoara
În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, Mănăstirea Stănişoara, din localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea, şi-a serbat hramul. În mijlocul obştii s-a aflat Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a oficiat Liturghia Darurilor înainte sfinţite, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
După Sfânta Evanghelie, PS Emilian a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a elogiat viaţa şi martiriul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sfătuindu-i pe credincioşii prezenţi să-i urmeze exemplul de curăţenie sufletească şi sfinţenie în lucrarea lor pentru mântuirea sufletului. La final, arhim. Laurenţiu Popa, stareţul Mănăstirii Stănişoara, a mulţumit arhiereului râmnicean pentru vizita, binecuvântarea şi slujirea arhierească oferite obştii Mănăstirii Stănişoara, dar şi credincioşilor prezenţi la acest festin duhovnicesc.
Mănăstirea Stănişoara, cu hramul „Sfântul Gheorghe“, străveche mănăstire de călugări, este amplasată la poalele masivului Cozia, pe versantul său sudic, pe teritoriul localităţii Călimăneşti, judeţul Vâlcea. Accesul se face pe valea Păuşa - Stânişoara, pe direcţia nord, plecând din halta CFR Păuşa-Căciulata, la aproximativ 6 km, sau din staţia CFR Turnu, pe direcţia est, la aproximativ 4 km. Întregul aşezământ monahal este aşezat într-un cadru natural liniştit, înconjurat de frumuseţi naturale ispititoare.