Între numeroasele lăcaşuri de cult din Bucureşti închinate Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului se află şi Mănăstirea Plumbuita, din sectorul 2 al Capitalei. La sărbătoarea hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită la Altarul de vară al aşezământului monahal de un sobor de clerici sub protia părintelui arhimandrit Nectarie Şofelea, exarh administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor, delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Icoana ocrotitorilor sfinţită la hramul Bisericii Parcul Călăraşi
Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Protoieria Sector 2 Capitală şi-a sărbătorit miercuri, 21 mai, hramul principal. Sărbătoarea a început în ajun prin săvârşirea slujbei Vecerniei cu Litie în cinstea Împăraţilor întocmai cu Apostolii. La final, preoţii slujitori au sfinţit icoana noului iconostas sculptat în lemn ce va adăposti fragmente din cinstitele moaşte aflate în patrimoniul sacru al parohiei: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Cuvios Antonie din Veria şi Sfânta Muceniţă Paraschevi Romana.
În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost săvârşită în biserica parohială de un sobor de 7 slujitori condus de părintele paroh Nicolae Giolu. Pe lângă agapa de hram, parohia a pregătit şi 400 de pachete alimentare consistente oferite credincioşilor şi pelerinilor prezenţi la slujbă.
Alături de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, Biserica Parcul Călăraşi mai este ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iaşi şi de Maica Domnului. Ultimul hram, închinat sărbătorii Cinstirii Icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa” de la Muntele Athos, a fost oferit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în urma ocrotirii pe care Născătoarea de Dumnezeu a arătat-o bisericii parohiale după incendiul din mai 2023.
Anul comemorativ al duhovnicilor şi mărturisitorilor ortodocşi români din secolul al XX-lea are o însemnătate deosebită pentru această parohie, întrucât ctitorul ei principal a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu data de prăznuire la 23 octombrie. Recent, în biserica pe care a ridicat-o a fost aşezat un iconostas sculptat în lemn având în mijloc icoana Sfântului Preot Mucenic Constantin Sârbu reprezentat votiv.