Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Icoane pentru mamele creştine
La Şcoala "Anastasia Popescu" din Capitală au avut loc ieri, 23 martie, vernisajul unei expoziţii de icoane pe sticlă şi un spectacol dedicat mamelor, cu prilejul Bunei Vestiri, sărbătorită de mai bine de 12 ani de către elevi ca "Ziua femeii creştine". Cele aproape 200 de icoane vor fi expuse de Florii în biserica Parohiei "Popa Nan".
Vernisajul expoziţiei de icoane realizate de elevi, sub îndrumarea profesoarei Maria Roxana Cioată, a avut loc aseară în clădirea Ilion, în prezenţa părintelui Alexandru Dumitrescu, parohul Bisericii "Popa Nan", după care Corul "Sfânta Elisabeta" al Şcolii "Anastasia Popescu" a oferit celor prezenţi un buchet de cântări religioase şi cântece dedicate mamelor compuse special pentru acest eveniment. "Încă dinainte de anul 2000 ne-am străduit să organizăm la Buna Vestire o sărbătoare dedicată mamelor şi să le oferim astfel de momente create de copii special pentru bucuria lor. Ne-am gândit că modelul Sfintei Fecioare Maria este minunat pentru tinerele fete, pentru mame şi pentru orice femeie, deoarece este o frumuseţe spirituală cu adevărat modelatoare", ne-a declarat Monica Şerbănescu, directorul Şcolii "Anastasia Popescu". De Florii, icoanele vor fi organizate în cadrul unei alte expoziţii în biserica Parohiei "Popa Nan", în baza parteneriatului pe care parohia l-a încheiat cu Şcoala "Anastasia Popescu", pentru implementarea miniproiectului de educaţie social-filantropică "Cine este aproapele nostru", cu care va participa la Concursul naţional "Copiii învaţă iubirea lui Hristos" organizat de Patriarhia Română, prin Sectorul Teologic-educaţional. Elevii de la Şcoala "Anastasia Popescu" obişnuiesc să picteze icoane cu prilejul marilor sărbători din timpul anului, iar pentru aceasta se dedică "trup şi suflet". "Copiii nu copiază pur şi simplu icoanele, ci lucrează cu multă atenţie şi dăruire, având în minte modelul praznicului sau al sfântului respectiv deoarece profesorul de religie Cosmin Costache şi părinţii de la Parohia "Popa Nan" merg cu ei în biserică, pentru proiectul "Hristos împărtăşit copiilor", iar acolo au la dispoziţie icoanele şi frescele din sfântul lăcaş. Prin tot ceea ce facem încercăm să nu fie nimic secătuit de conţinutul duhovnicesc, iar ei să înveţe tot ce fac cu căldură, cu dragoste şi înţelegere unii pentru ceilalţi", ne-a mai spus directorul şcolii.