La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
În folosul învăţământului liceal oltean
Liceul Teoretic "Mihai Viteazul" din Caracal a găzduit pentru o săptămână prima întâlnire a parteneriatului multilateral Comenius "S.O.S. MovEUs". Astfel, 45 de profesori şi elevi din Germania, Franţa, Estonia, Italia, Norvegia şi Olanda au fost găzduiţi de omologii lor români, participând la activităţi şi evenimente sportive, culturale şi religioase.
Liceul "Mihai Viteazul" din municipiul Caracal, judeţul Olt, şi-a deschis porţile pentru derularea unui proiect internaţional, destinat îmbunătăţirii raporturilor interculturale dintre liceenii olteni şi alţi tineri din afara graniţelor ţării. Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani şi printre standardele impuse îşi propune motivarea elevilor spre activităţile sportive, în scopul dezvoltării spiritului de fairplay. În felul acesta, organizatorii încearcă să creeze o cât mai strânsă legătură socială şi lingvistică între învăţământul liceal caracalean şi celelalte şcoli partenere. "Era timpul să le oferim elevilor noştri un învăţământ de nivel european" Despre importanţa dezvoltării acestei legături, prof. Regina Franke, de la Şcoala coordonatoare din Staatliches Gymnasium Neuhaus am Rennweg, Germania, a spus: "Parteneriatul nostru doreşte să aducă armonie, să lege prietenii între elevii din cele şapte ţări, să găsească noi metode de comunicare prin sport într-o Europă a lui 2012, bogată în evenimente socio-politico-sportive". Primii oaspeţi au fost primiţi de reprezentanţii Liceului "Mihai Viteazul", la Caracal. În cinstea lor au fost organizate mai multe activităţi sportive, culturale şi chiar vizite la mănăstiri. "Toţi participanţii au fost primiţi cu bucurie la Primăria Municipiului Caracal, au vizitat bazele sportive din zonă, au câştigat competiţii sportive, au lucrat împreună pe grupe, au pus bazele unui proiect european de filantropie, au fost premiaţi la Teatrul Naţional şi la Sala Polivalentă şi au învăţat despre jocul numit geocaching în excursia de la Mănăstirea Turnu", a spus prof. Adrian Stroe, directorul adjunct al liceului gazdă şi unul dintre organizatorii evenimentului. Cel mai avizat să detalieze pistele folosite în concretizarea acestui demers este prof. Florin Matei, directorul liceului şi susţinătorul parteneriatului. "Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) în cadrul Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii (Lifelong Learning Programme - LLP). Liceul nostru s-a mai bucurat de participarea în perioada 2006-2009 la două proiecte europene: "Religia în viaţa tinerilor de zi cu zi" şi "Locuri sacre şi rute de pelerinaj în Europa". Era timpul să le oferim elevilor noştri din nou un învăţământ de nivel european", a încheiat domnul profesor.