În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Început de an universitar pentru teologii gălățeni
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a marcat în mod solemn începutul unui nou an universitar luni, 30 septembrie. Studenții teologi din cadrul Departamentului teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie al universității gălățene au pus început bun, pășind în noul an de studii prin rugăciune.
Cadrele didactice, studenții și masteranzii Departamentului teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați s-au reunit la începutul noului an universitar în Catedrala Arhiepiscopală, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, participând la săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți profesori, ne-a transmis părintele consilier eparhial Rareș Bucur.
După Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat slujba de Te Deum la deschiderea unui nou an universitar și a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre fructuoasa conlucrare care există între Arhiepiscopie și mediul universitar de la Dunărea de Jos.
„În rugăciune, așa cum se cuvine, la deschiderea unui nou an universitar, unim puterea, harul și lumina Învățătorului lumii din Biserica Sa în cealaltă corabie a educației, a formării și a creșterii tinerilor la maturitate pentru viață, universitatea. Ne rugăm să înțelegem profunda responsabilitate în coresponsabilitate pentru cele două brațe ale credinței, educației și vieții creștine, anume Arhiepiscopia Dunării de Jos și Universitatea «Dunărea de Jos», spre a continua mesajul apostolic, spre a forma apostoli pentru oameni în grele încercări sufletești și trupești. Filantropia propusă de Biserică din timpul Sfântului Vasile cel Mare este nu numai o urgență, ci este uleiul în candela speranței pentru continuitate, solidaritate creștină în vremuri de încercare pe podul iubirii de toți oamenii”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Apoi, ierarhul a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la începutul noului an universitar, intitulat: „Educația tinerilor este misiune sfântă și coresponsabilitate socială”.
Momentul solemn a continuat în Sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, prin întrunirea cadrelor didactice cu studenții și masteranzii acestei facultăți, fiind prezentate datele și informațiile necesare bunei organizări și funcționări a procesului didactic, precum și programul de practică pentru noul an universitar.
În cadrul Departamentului teologic de la această facultate activează în prezent 20 de cadre didactice, cu 135 de studenți și masteranzi înscriși în acest an universitar.