Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Înnoire și binecuvântare într-o comunitate din Caraș-Severin
La sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, 21 mai, biserica din Naidăș, Protopopiatul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, și-a sărbătorit ocrotitorii, dar a fost și înnoită prin binecuvântarea lucrărilor exterioare și sfințirea noilor icoane realizate în mozaic.
În mijlocul credincioșilor din Naidăș a poposit marți Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care, la orele dimineții, a binecuvântat lucrările executate la exteriorul bisericii parohiale și a sfințit icoanele realizate în mozaic de pe frontispiciul lăcașului de cult.
În continuare, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participat credincioși, dintre care foarte mulți copii și tineri, precum și autorități centrale și locale. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.
„Viața Sfinților Împărați Constantin și Elena este foarte importantă și trebuie cunoscută de către toți credincioșii Bisericii noastre. Trebuie să menționăm faptul că acești împărați au unit și din punct de vedere geografic, dar și istoric, însă, în primul rând, din punct de vedere spiritual, Răsăritul creștin cu Apusul creștin. Să nu uităm că Sfântul Împărat Constantin s-a născut la Naissus, orașul Niș din Serbia, nu departe de localitatea Naidăș, unde ne aflăm noi astăzi”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.
La final, părintele paroh Vichentă Ponoran, precum și ctitorii și binefăcătorii bisericii au primit din partea chiriarhului diplome de recunoștință. De asemenea, părintele paroh i-a oferit Părintelui Episcop o icoană cu ocrotitorii parohiei.