În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Înscrieri în clasa pregătitoare la Şcoala „Varlaam Mitropolitul“
Înscrierile pentru cele 20 de locuri în clasa pregătitoare, pe care Şcoala „Varlaam Mitropolitul“ o va deschide din septembrie 2013, sunt în plină desfăşurare, în momentul de faţă mai fiind disponibile 3 locuri în unitatea de învăţământ aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
„Invităm «la noi acasă» toţi părinţii dornici interesaţi să îşi înscrie copiii în anul şcolar 2013-2014, cât şi pe cei interesaţi de înscrieri pentru următorii ani. Pentru înscrierea la Şcoala «Varlaam» este necesară parcurgerea mai multor paşi, respectiv completarea formularului de înscriere, ce se poate face şi direct pe site-ul şcolii, precum şi participarea familiei la un interviu ce are printre obiective cunoaşterea aşteptărilor familiei privind educaţia copilului, clarificarea viziunii şi aşteptărilor şcolii de la copii şi părinţi, înţelegerea disponibilităţii de implicare activă a familiei în procesul de formare a copilului sau clarificarea unor puncte din fişa de înscriere“, a precizat Monica Costea, director de Comunicare şi Marketing al Fundaţiei „Varlaam Mitropolitul“.
Mai multe informaţii referitoare la procesul de înscriere, precum şi alte detalii legate de procesul educaţional, taxe de înscriere şi taxe de şcolarizare pot fi obţinute la sediul instituţiei de învăţământ, din strada Lascăr Catargi nr. 33, sau accesând site-ul www.scoalavarlaam.ro.
Copiii învaţă într-o atmosferă de cooperare, nu de concurenţă
Scopul Şcolii „Varlaam Mitropolitul“ este acela de a îmbina latura cunoaşterii cu cea afectiv-atitudinală, necesare formării personalităţii copilului din perspectiva valorilor creştine, într-o atmosferă de cooperare şi nu de concurenţă sau de presiune exterioară. Valorile promovate de Şcoala „Varlaam Mitropolitul“ sunt: credinţa (în Dumnezeu şi în sensul spiritual al vieţii omului), excelenţă şi responsabilitate, iubire (dragostea de frumos, respect pentru om, familie, adevăr), discernământ (gândire critică şi creativă, deschidere către cunoaştere).
Programa şcolară respectă Curriculum-ul Naţional pentru clasele I-IV avizat de Ministerul Educaţiei, dar cu acele adaptări necesare astfel încât să le fie oferită elevilor o perspectivă unitară şi coerentă asupra disciplinelor de studiu, arătându-li-se constant că ştiinţa, arta şi credinţa nu se contrazic între ele, ci se completează pentru a-L sluji pe Dumnezeu.