În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Instalarea noii starețe a mănăstirii sucevene Orata
Sâmbătă, 19 octombrie, la ceas de priveghere, cei prezenți la Mănăstirea Orata au luat parte la un moment deosebit, instalarea noii conducătoare a așezământului monahal așezat sub ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a hirotesit-o stavroforă și a instalat-o în slujirea de stareță pe monahia Tecla Ilaș. Ierarhul i-a oferit maicii toiagul de stareță, obiect care simbolizează autoritatea, responsabilitatea și buna păstorire pe care le are de îndeplinit în cadrul obștii monahale încredințate ei de Dumnezeu.
Alături de monahii, la eveniment au fost prezenți pr. Aurel Goraș, protoiereu al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, slujitori ai sfintelor altare de la bisericile din împrejurimi, dar și rude sau apropiați ai maicii Tecla. Părintele arhimandrit Mihail Balan, exarh de zonă, a fost cel care a dat citire actului prin care monahia Tecla Ilaș a fost numită în funcția de ocârmuitoare a Mănăstirii Orata, iar după slujba de hirotesie și înmânarea toiagului, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de încurajare și a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, lecturând Decalogul unei starețe, text alcătuit special de Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
Stavrofora Tecla Ilaș a fost numită în demnitatea de stareță prin hotărârea Permanenţei Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor din data de 10 octombrie 2024.