În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Întâlnire a personalului administrativ din Arhiepiscopia Bucureștilor
Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman din județul Prahova găzduiește, în perioada 14-16 mai, întâlnirea anuală a reprezentanților Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor cu angajații protopopiatelor din București și din județele Ilfov și Prahova.
În cadrul acestei ședințe de lucru au fost discutate aspecte privind implementarea măsurilor discutate anterior și îmbunătățirea procedurilor de lucru specifice administrației bisericești.
„Este o întâlnire care se desfășoară anual, în perioada următoare sărbătorilor pascale. Spre deosebire de anii trecuți, când principalii participanți erau reprezentanții sectoarelor administrativ-bisericesc și economic-financiar, precum și angajații din cancelariile protoieriilor din eparhie, anul trecut și anul acesta am extins sfera participanților. Au venit și colegii de la sectoarele juridic și bunuri bisericești; control financiar și audit intern; cimitire, monumente și servicii funerare; precum și cei de la Sectorul patrimoniu și pictură bisericească. Ne întâlnim aici pentru a face o evaluare a activităților din cadrul administrației bisericești a modului în care au fost implementate măsurile discutate anterior, dar și pentru a îmbunătăți procedurile de lucru și relațiile dintre angajați. Această întâlnire de la Mănăstirea Caraiman, care are loc de aproximativ 12 ani, este o tradiție frumoasă, iar noi ne bucurăm să ne revedem și să observăm cum evoluează colegii tineri și noi”, a spus părintele Marian Mugurel Crăciun, șeful Serviciului personal al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
De asemenea, părintele a vorbit și de necesitatea dialogului și a consultărilor dese dintre diferite sectoare ale administrației bisericești.
„Serviciul personal pe care îl coordonez își desfășoară activitatea în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc. Este o activitate frumoasă, dar deloc ușoară, pentru că presupune o interacțiune foarte mare cu angajații. În ultima vreme au avut loc foarte multe modificări legislative, iar acum suntem în perioada în care evaluăm efectele acestor modificări. Am avut aici ocazia să aflăm care sunt problemele întâmpinate de angajații din protoierii în munca lor zilnică, întrucât ei interacționează foarte mult cu unitățile de cult. Aceștia se consultă permanent cu noi, telefonic, dar ne bucurăm că o dată pe an purtăm și această convorbire față în față”, a adăugat părintele Marian Mugurel Crăciun.
S-au adus la cunoștință metode noi de lucru, cum ar fi facturarea electronică, dar și alte mijloce de sprijinire a activității parohiilor.
„Sunt momente frumoase, de retrospectivă a activității derulate anterior, dar și de bucurie și comuniune a revederii între participanți. La această întâlnire avem ocazia să optimizăm și să actualizăm procedurile specifice de lucru pe care le întâlnim în mod uzual în activitatea noastră și, totodată, să aducem în actualitate teme și probleme de care ne lovim în mod constant. Cu privire la Sectorul economic-financiar, astăzi am avut în vedere măsurile care se impun din punct de vedere legal în ceea ce privește facturarea electronică, am prezentat procedurile de justificare și solicitare a sprijinului financiar pe care îl primim de la stat și am răspuns întrebărilor punctuale care vin din partea colegilor”, a afirmat și arhidiaconul Cristian Mihail Zamfir, consilier eparhial coordonator la Sectorul economic-financiar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.